Google Maps. Funcții "secrete", la îndemâna tuturor

Google Maps
Google Maps

Google Maps are mai multe funcții decât v-ați imaginat, iar multe dintre ele vă pot îmbunătăți experiența și pot deveni foarte utile în activitatea dumneavoastră cotidiană. Vă prezentăm, în rândurile de mai jos, câteva dintre ele.

1. Unde ați parcat mașina?

Dacă nu știți răspunsul, nu vă îngrijorați. Google Maps este aici pentru a vă ajuta. Ce trebuie să faceți este să dați clic pe punctul albastru al locației dumneavoastră și să selectați "Salvați parcarea". Când vă întoarceți să căutați mașina, va trebui doar să deschideți aplicația Google Maps și să căutați litera P pe hartă, ceea ce indică parcarea.

2. Distribuiți locația dumnevoastră

Uneori este dificil să explicați unde vă aflați și să descrieți direcțiile pentru a ajunge într-un loc anume. Cea mai bună opțiune este partajarea coordonatelor pentru a vă ajuta să stabiliți un traseu dorit.

Pentru a face acest lucru trebuie doar să accesați harta, dați clic pe punctul albastru care indică locația dumneavoastră și alegeți opțiunea "Partajare locație".

3. Utilizați hărțile offline

Acesta este un truc foarte util, mai ales dacă mergeți în vacanță și nu veți avea Internet pe telefonul mobil sau dacă semnalul nu va fi foarte bun. Hărțile Google vă permite să descărcați o parte din hartă, astfel încât să o puteți utiliza offline. Odată ce deschideți aplicația, afișați meniul și dați clic pe ceea ce numim "Hărți offline".

4. Economisiți timp

Google Maps vă ajută să economisiți timp, adică dacă vreți să ajungeți la magazinul X, vă indică minutele sau orele până la destinație. Așa veți decide dacă are rost sau nu să mergeți, în funcție de aglomerație.

5. Notificări

De asemenea, aplicația vă permite să primiți alerte de trafic. Dacă ați adăugat adresa dumneavoastră de acasă ca destinație frecventă, veți putea afla dacă traficul este aglomerat în acea zonă și veți afla rutele alternative. Accesați meniul Hărți Google și apoi dați pe Setări> Notificări> Trafic.

6. Ghid local

Puteți deveni un "Ghid local Google" prin valorificarea diferitelor locuri, restaurante și magazine. Acest lucru vă va permite să vă împărtășiți părerea și să ajutați alți utilizatori, dar și să câștigați niște "premii".

[citeste si]

În funcție de rating și de fotografiile pe care le încărcați, veți obține puncte. La un anumit nivel puteți obține spațiu liber pe Google Drive sau chiar puteți participa la evenimente organizate de alte ghiduri Google locale, scrie BBC MUNDO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel