Google împlinește 12 ani

google-headquarters
google-headquarters

Compania Google, cea care deține cel mai popular motor de căutare din lume, împlinește astăzi 12 ani de la înființare.

Google este o companie americană, fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Compania administrează motorul de căutare cu acelaș nume. De asemnea, este implicată și în proiecte de publicitate și oferă servicii precum ”Google Earth”- imagini din satelit, Google Chrome- browser web sau Gmail- sistem de e-mail. În ultimi ani, Google a fost prezentă și pe piața telefonaelor mobile, unde a dezvoltat un sistem de operare Android și a lansat smatphone-ul Nexus One.

Compania oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri web. La începutul anului 2004, Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări.

La sfârșitul anului 2007 , a întrecut companii precum General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald's, Nokia sau Marlboro, fiind cotată  drept cea mai puternică marcă globală, după criteriul valorii în milioane de dolari (86057 milioane dolari SUA), dar și după modul de percepție de către utilizatori.

Larry Page şi Sergey Brin au fost declaraţi cei mai mari miliardari din internet, iar Google se află printre primele poziţii în topul celor mai valoroase branduri din lume, cu o valoare de 43 de miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel