Google celebrează 100 de ani de la nașterea Juliei Child

Julia_Child-2012-hp
Julia_Child-2012-hp

Google Doodle o sărbătorește pe Julia Child, faimosul bucătar din Statele Unite care a adus bucătăria franceză în casele americanilor.

Motorul de căutare Google celebrează printr-un logo personalizat 100 de ani de la nașterea Juliei Child.

Julia Child a fost și rămâne un model pentru rolul femeilor în industrie şi pentru casnice deopotrivă, reușind, la o vârstă nu foarte tânără, o carieră prin show-urile culinare televizate, dar și cu succesul de care s-a bucurat cartea “Mastering the Art of French Cooking”, scrisă alături de Simone Beck şi Louisette Bertholle, care timp de cinci ani, începând de la publicarea ei în 1961, a rămas pe locul întâi în topul celor mai bine vândute cărţi de bucate.

Cu o statură destul de înaltă și o voce distinctivă, beneficiind de pricepere, talent, dragoste pentru gătit și un mod vesel de a încorpora gafe în emisiunile ei culinare, Julia Child a devenit originală, iar începuturile carierei ei precum şi succesul de care s-a bucurat au alcătuit punctul de plecare al comediei Julie & Julia, lansată în 2009, în regia Norei Ephron, cu Meryl Streep în rolul Juliei Child şi Amy Adams în cel al scriitoarei Julie Powell.

Filmul surprinde momentul anului 1948, când Julia Child (Meryl Streep) era doar o americancă obişnuită care s-a mutat în Franţa, datorită slujbei soțului și care, dorind să își găsească o ocupație urmează şcoala Le Cordon Bleu. Ulterior, ea devine celebră după ce publică “Mastering the Art of French Cooking” iar reţele şi ponturile ei fac înconjorul lumii.

Julie Powell (Amy Adams), însă, după cincizeci de ani, se află într-un impas. Motivată de faptul că se apropie de 30 de ani, trăieşte în Queens şi lucrează într-un mediu cenuşiu, în timp ce prietenele ei obţin succese uluitoare, ea se hotărăşte să demareze un plan care să-i valorifice toate energiile: ca într-un an să încerce toate cele 524 de reţete din cartea de bucate a Juliei Child şi să scrie pe blog despre experienţele ei culinare.

Astfel, Julia & Julie impune publicului să fie martorul unei lecţii de ambiţie, dăruire şi încununare a succesului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel