Google aniversează 235 de ani de la naşterea lui Jane Austen

Jane Austen
Jane Austen

Logoul motorului de căutare Google a luat o nouă înfăţişare, joi, pentru a aniversa 235 de ani de la naşterea romancierei Jane Austen.

Jane Austen autoarea celebrelor romane "Mândrie şi prejudecată" ori "Raţiune şi simţire" s-a născut pe 16 decembrie 1775, în Steventon, Hampshire, Anglia.  S-a stins din viaţă la 18 iulie 1817 la numai 42 de ani.

Conform unui biograf, informaţia biografică despre Jane Austen este “extrem de rară”. Doar o parte dintre scrisorile personale şi de familie s-au păstrat (ca o estimare numai 160 din cele 3000 de scrisori ale lui Austen mai există,Cassandra, sora ei, (căreia i-au fost adresate cele mai multe scrisori) a ars majoritatea celor pe care le păstra, nedistrugându-le pe cele cenzurate. Alte scrisori au fost distruse de către moştenitorii amiralului Francis Austen, fratele lui Jane.

Majoritatea materiei biografice produsă la cincizeci de ani după moartea lui Austen a fost scrisă de rudele ei şi reflectă deviaţiile familiei în favoarea "bunei si liniştitei mătuşi Jane". Oamenii de ştiinţă au descoperit puţine informaţii despre ea pâna in acest moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel