Gonoreea ar putea să nu mai fie tratată. Vezi de ce

gonoree
gonoree

O tulpină a gonoreei, rezistentă la medicamente, ar putea să nu mai fie tratată. Tulpina "super-bacteriei" care se transmite sexual este rezistentă la antibioticele pe baza cephalosporinei, medicament care este folosit ca ultimă resursă inpotriva gonoreei. În aceste condiții, Organizația Mondială a Sănătății avertizează guvernele și medicii asupra acestui pericol.

 Anul trecut oamenii de ştiinţă au raportat descoperirea respective tulpini de gonoree în anul 2008, în Japonia. Acum, OMS, a raportat că tulpina bacteriei rezistente la medicamente a apărut in mai multe ţări inclusiv, Austria, Franţa, Norvegia, Suedia si Marea Britanie, potrivit jurnalul.ro. Dacă medicii nu vor trata bolnavii în stadiile incipiente ale bolii, milioane de oameni nu vor mai putea fi trataţi.

Deja bacteria a dezvoltat imunitate la cele mai comune antibiotice cum ar fi: penicilina, tetraciclina sau chinolonelor determinată de tratamentele anterioare neadecvate. O altă explicaţie pentru creşterea rezistenţei bacteriei ar fi antibioticele slabe care se comercializează pe piaţa neagră din Asia.

Netratarea infecţiilor bacteriene poate genera infecţii ale uretrei, colului uterin, rectului, inferilitatea atât la barbaţi cât şi la femei, o semnificativă mărire a ricului de infectare cu virusul HIV, avort spontan, stagnarea sarcinii, naştere prematură, infecţii oculare severe, chiar orbire, care se intâlnesc în proporţie de 30%-50% dintre nou născuţi din mame netratate de gonoree.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel