Gheorghe Hagi, scrisoare deschisă pentru Anghel Iordănescu, după ce Ianis Hagi a fost umilit de Zoltan Kovacs

Elena Badea / 30 Martie 2015 / 14:08 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Gheorghe Hagi a transmis, luni dimineaţă, o scrisoare deschisă pentru Anghel Iordănescu, preşedintele Comisiei Tehnice al FRF, după ce Zoltan Kovacs l-ar fi "umilit" public pe fiul său, Ianis Hagi, înainte de Turul de Elită din Anglia, când i-a spus: "Bă băieţelule, tu eşti un nimeni!".

În scrisoarea adresată în această dimineață lui Anghel Iordănescu, Gheorghe Hagi, antrenor şi finanţator al echipei Viitorul, explică de ce nu a reacționat mai devreme față de jignirile și umilirile reprezentantului FRF, Zoltan Kovacs, la adresa a trei dintre jucătorii naționalei U17, între care și fiul său Ianis Hagi.

"Cum s-au simtit, domnule Anghel Iordanescu, acesti copii de 16 ani cand colegii si antrenorii lor ii priveau in momentul in care erau jigniti si umiliti de catre domnul Kovacs?
Cum credeti ca s-au simtit, domnule Anghel Iordanescu, ceilalti jucatori ai nationalei U17 si ce incredere sa mai aiba in momentul in care liderii lor au fost facuti zero sau nimicuri ?", întreabă Gheorghe Hagi, care îi transmite, pe această cale, lui Zoltan Kovacs că "nu merita functia atat de importanta pe care o detine in cadrul FRF, iar rezultatele loturilor nationale de juniori din ultima perioada demonstreaza acest lucru". 

Andrei Vochin: Îmi voi da demisia când investiţia în copii va înceta din nou la FRF

De asemenea, fostul căpitan al Naționalei, îi solicită lui Anghel Iordanescu să spună "daca domnul Kovacs se afla printre cei care au contribuit la revirimentul fotbalului belgian din ultimii zece ani, asa cum a sustinut domnia sa in momentul in care a primit aceasta functie in FRF", având în vedere că selecţionerul echipei naţionale de fotbal i-a spus "că "specialistul" Kovacs nu ar apare printre conducatorii / membrii / voluntarii, enumerati" în cartea scrisă de Michel Sablon.

Mai mult, Gheorghe Hagi solicită și "demisia de onoare a domnului Kovacs din functia pe care o detine in cadrul FRF", în caz că se confirmă că acesta a mințit.

"Dupa o discutie avuta cu fiul meu, in momentul intoarcerii de la turneul din Anglia, am stabilit de comun acord ca are nevoie de o perioada pentru a reflecta la tot ce s-a intamplat in ultimele doua luni la nationala U17 , urmand ca ulterior sa luam o decizie", încheie Gheoghe Hagi.

Iată textul integral al scrisorii deschise transmise de Gheorghe Hagi lui Anghel Iordănescu 

"Stimate domnule ANGHEL IORDANESCU,

Va adresez aceasta scrisoare publica, in calitatea dumneavoastra de presedinte al Comisiei Tehnice a FRF, dupa incheierea turneului de elita al nationalei U17 si dupa jocul oficial al nationalei Romaniei cu Insulele Feroe, pentru a nu crea o atmosfera tensionata inaintea acestor jocuri oficiale.

Mi-am permis sa va scriu aceasta scrisoare in calitate de fost component, capitan, lider al generatiei pe care ati condus-o spre cele mai bune rezultate din istoria fotbalului romanesc si nu in ultimul rand, ca parinte al jucatorului echipei nationale U17, Ianis Hagi.

Avand aceasta functie importanta in Federatia Romana de Fotbal, cunoasteti, sau ati fost informat despre tot ceea ce s-a intamplat in ultima perioada la nationala U17, unde trei jucatori, Florin Coman, Carlo Casap si Ianis Hagi (care s-au pregatit sapte luni cu echipa de seniori a Academiei Gheorghe Hagi, antrenata de subsemnatul), au fost jigniti si umiliti de catre reprezentantul FRF, Zoltan Kovacs, coordonator al tuturor loturilor nationale de juniori, atat la sedinta tehnica, cat si pe teren, la antrenament, in stagiul din Olanda, inaintea plecarii la turneul de elita din Anglia.

Domnul Kovacs le-a transmis jucatorilor ca, indiferent ca se antreneaza cu echipa de seniori a unui club de Liga 1 (FC Viitorul), sau ca au jucat in Liga 1 (fiind vizat direct Ianis Hagi), "You are nothing , You are zero " (esti un nimic , esti un zero).

Toate aceste afirmatii mentionate mai sus au fost facute in prezenta celorlalti membri ai lotului si ai staff-ului tehnic, in conditiile in care Ianis Hagi este capitanul de echipa al nationalei U17, ales prin vot de catre jucatori, iar ceilalti doi jucatori, Coman si Casap, sunt doi dintre liderii acestei generatii.
Cei trei jucatori (asa cum rezulta si din statistici) au avut in ultimii doi ani rezultate sportive foarte bune si un comportament ireprosabil (Coman - golgheter, Ianis Hagi - cel mai bun pasator, Casap - om de baza al echipei, jucator polivalent).

Este inadmisibil ca domnul Kovacs, reprezentantul FRF, coordonator al tuturor loturilor nationale de juniori, sa aiba asemenea comportament fata de jucatori, jignind si umilind trei copii, componenti de baza ai nationalei U17, spunandu-le in prezenta colegilor si antrenorilor lor ca "sunt un nimeni, ca sunt un zero".

Cum s-au simtit, domnule Anghel Iordanescu, acesti copii de 16 ani cand colegii si antrenorii lor ii priveau in momentul in care erau jigniti si umiliti de catre domnul Kovacs?
Cum credeti ca s-au simtit, domnule Anghel Iordanescu, ceilalti jucatori ai nationalei U17 si ce incredere sa mai aiba in momentul in care liderii lor au fost facuti zero sau nimicuri ?

Aceeasi atitudine jignitoare a avut-o domnul Kovacs si ulterior, in interviul acordat site-ului ProSport, unde a mentionat ca fiul meu, Ianis, nu este Hagi. Indiferent daca domnului Kovacs ii convine sau nu, pe Ianis il cheama Hagi, este baiatul meu si sunt foarte mandru de tot ce a facut in viata pana in prezent, mai ales de rezultatele sale fotbalistice, apreciate public (prin intermediul mass-media) in ultimii doi ani de catre majoritatea oamenilor de fotbal din Romania (antrenori, ziaristi, jucatori, conducatori).

Ii transmit public domnului Kovacs ca nu merita functia atat de importanta pe care o detine in cadrul FRF, iar rezultatele loturilor nationale de juniori din ultima perioada demonstreaza acest lucru.
Personal, cred ca afirmatiile domnului Kovacs demonstreaza ca nu este un bun pedagog, iar astfel de jigniri adresate jucatorilor nationalei U17 au contribuit major la demoralizarea acestora si la rezultatele negative obtinute la turneul de elita din Anglia.

Totodata, va rog, domnule Anghel Iordanescu, sa spuneti tuturor iubitorilor fotbalului daca domnul Kovacs se afla printre cei care au contribuit la revirimentul fotbalului belgian din ultimii zece ani, asa cum a sustinut domnia sa in momentul in care a primit aceasta functie in FRF ?

Eu stiu din discutia avuta cu dumneavoastra ca, dupa lecturarea cartii lui Michel Sablon (directorul tehnic al Federatiei Belgiene de Fotbal si coordonatorul intregului proiect tehnic pe baza caruia s-a dezvoltat fotbalul belgian) ati constatat ca "specialistul" Kovacs nu se afla printre conducatorii / membrii / voluntarii, enumerati de autor.

Daca este adevarat ceea ce mi-ati comunicat, citind cartea mai sus amintita, inseamna ca domnul Kovacs ne-a mintit si in aceasta situatie trebuie sa isi prezinte demisia de onoare din functia pe care o detine in cadrul FRF.

Dupa o discutie avuta cu fiul meu, in momentul intoarcerii de la turneul din Anglia, am stabilit de comun acord ca are nevoie de o perioada pentru a reflecta la tot ce s-a intamplat in ultimele doua luni la nationala U17 , urmand ca ulterior sa luam o decizie.

Cu deosebita stima si respect,
Gheorghe Hagi"

 

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22