Germania: Cinci ani de închisoare pentru o cetăţeană germană revenită din 'califatul' SI din Siria

Un tribunal din Stuttgart a condamnat vineri o cetăţeană germană în vârstă de 32 de ani la 5 ani de închisoare pentru apartenenţă la organizaţia teroristă Stat Islamic (SI), transmite dpa. 

Sabine S. s-a convertit la islam şi a plecat să trăiască în 'califatul' proclamat de SI în Siria şi Irak, de la sfârşitul lui 2013 până în august 2017, după care a revenit în Germania. Ea a fost arestată la Baden-Baden la mijlocul lui 2018. Procurorii ceruseră împotriva sa o pedeapsă de 6 ani de detenţie. La proces, Sabine S. a declarat că a renunţat la apartenenţa la SI.

În rechizitoriu se menţionează că, la puţin timp după ce a ajuns în Siria, femeia s-a căsătorit cu un luptător al Statului Islamic, pe care nu îl cunoştea dinainte şi care a fost ucis mai târziu în luptă. Procurorii au descris cum Sabine S. a lăudat, pe mai multe bloguri, viaţa pe care o ducea în SI, cu scopul de a recruta şi alte persoane. La începutul procesului, inculpata a declarat că a vrut să trăiască 'sub legea islamică, dar nu să lupte'.

Înainte de a pleca în Orientul Mijlociu, Sabine S. a trăit cu tatăl celor doi copii ai ei la Berlin, convertindu-se la islam la vârsta de 22 de ani. Conform propriei versiuni despre evenimente, ea s-a radicalizat înainte de a pleca din Germania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel