Frigiderul unei biserici, hrană pentru cerșetori! Manipulare ieftină pe Facebook

Pe o pagină de susținere a orei de religie în școli a fost publicată o imagine care a stârnit reacții pozitive din partea fanilor, dar și reacții negative din partea celor care și-au dat seama că imaginea nu are legătură cu realitatea.

În imagine apare un frigider instalat pe stradă și doi copii nevoiași care iau mâncare din el.

”Un preot a instalat un frigider al comunității în care cei din biserică pot să aducă mâncarea pe care o au în plus, astfel încât oamenii nevoiași pot să mănânce fără să mai cerșească”, este textul care însoțește imaginea.

Problema este că frigiderul nu este amplasat în România (așa cum se înțelege din text), ci în Arabia Saudită. De asemenea, frigiderul nu a fost amplasat de un preot, ci de un cetățean arab, în fața casei sale.

 

Un frigider al bisericii in care aduceti mancarea pe care o aveti in plus, astfel incat oamenii nevoiasi pot sa manance...

Posted by Religie in scoli on Monday, April 27, 2015

Adminsitratorul paginii a încercat să explice celor care l-au prins cu mâța-n sac că nu a dorit să manipuleze, ci a ”adaptat” imaginea. Nu spune însă cu ce scop a ”adaptat” o imagine care circulă pe internet din vara anului 2014. 

Despre imagine au apărut articole, la vremea respectivă în BBC și Huffigton Post iar televiziunile arabe au dat și ele știrea. (Pentru a citi materialele scrise de presa străină dați click pe imaginile de mai sus).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel