Franţa lansează acţiunea de reciclare a brazilor de Crăciun

brad craciun
brad craciun

Ca în fiecare an din 2006, capitala Franţei îşi invită locuitorii să nu arunce oriunde brazii de Crăciun. Pentru ca ei să nu sfârşească la gunoi după ce au îmbodobit casele şi apartamentele din Paris, municipalitatea propune reciclarea lor, scrie site-ul maxisciences.com.

Brazii adunaţi vor deveni astfel straturi protectoare pe pământul din parcurile şi grădinile pariziene. De patru ani, din 27 decembrie până pe 23 ianuarie, Parisul îşi invită locuitorii să recicleze brazii de Crăciun, ducându-i la unul din cele 95 de puncte de colectare amenajate în toate zonele oraşului, în parcurile şi grădinile unde vor fi foarte utili. Brazii vor fi tăiaţi mărunt şi transformaţi în straturi aşternute pe pământ, drept compost în jurul arbuştilor şi tufişurilor. Straturile vor menţine vara umiditatea la baza copacilor, irigarea urmând să se facă mai rar. În plus, permit pământului să se regenereze mai bine.

După sărbătorile de iarnă din 2009 s-au prelucrat astfel 27.150 brazi, faţă de 15.000 în 2008, rezultând 500 m3 de compost. Numărul copacilor strânşi creşte de la un an la altul, Parisul sperând anul acesta într-un record de participare a cetăţenilor la această acţiune, informează Mediafax

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel