Franța ar putea interzice deodorantele de cameră și lumânările parfumate

lumanari parfumate
lumanari parfumate

Lumânări parfumate, deodorante de cameră și alte substanțe pentru odorizarea aerului din încăperi ar putea fi interzise pentru vânzare în Franța. Motivul este că acest tip de poluare costă colectivitatea între 10 și 40 de miliarde de euro, dintre care 1 miliard doar pentru achiziția de medicamente și antiasmatice.

Observatorul francez pentru Calitatea Aerului de Interior /OQAI/ estimează că acest tip de poluare costă colectivitatea între 10 și 40 de miliarde de euro, dintre care 1 miliard doar pentru achiziția de medicamente și antiasmatice. În cadrul elaborării de planuri naționale pentru sănătatea mediului /PNSE/, care se succed în Franța începând din 2004 /al treilea este în curs de redactare/, au fost luate numeroase măsuri. În prezent, ele au fost întărite de Ministerul Mediului, relatează Agerpres.

Începând de la 1 ianuarie 2012, fabricanții și distribuitorii de decorațiuni, detergenți, vopseluri trebuie să posteze pe ambalaje o etichetă care să conțină informații despre nivelul de emisii poluante ale respectivelor produse. O campanie de informare a marelui public, prevăzută pentru 2014, este menită să-i incite pe consumatori să utilizeze această informație disponibilă, dar uitată. Produse foarte uzuale precum lumânările decorative, uleiuri și substanțe odorizante ar putea retrase de la vânzare, deoarece disperesează molecule toxice sau canceroase, cum este benzenul.

 Persoanele private din Franța vor avea la dispoziție un instrument web care le va permite să-și diagnosticheze propriile locuințe. Colectivitățile locale sunt de asemenea invitate să se preocupe de subiect, în special în ceea ce privește școlile. În acest sens, OQAI a declanșat în 2013 o anchetă națională de cea mai mare anvergură, pe un eșantion de 300 de școli și 600 de clase. Comunitățile trebuie să se pregătească pentru o analiză foarte strictă a școlilor și a altor clădiri publice.

O parte importantă vizează renovarea habitatului. Programul pentru izolarea din exterior a 500 de locuințe pe an ar putea avea consecințe negative asupra aerului din interior, în cazul în care acestea sunt prost efectuate. Astfel, supravegherea de către serviciile de stat din Franța a sistemelor de ventilație va trebui să fie una sporită, pentru a evita 'închistarea' aerului din interior.

 Autoritățile publice franceze amintesc cu această ocazie că noile reglementări termice nu impun câtuși de puțin utilizarea de ventilații mecanice și nu interzic — dimpotrivă, recomandă — deschiderea ferestrelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel