Fotografie spectaculoasă a planetei Marte, realizată de NASA

Elena Badea / 20 mai 2016 / 11:51 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Telescopul Hubble al NASA a realizat o fotografie spectaculoasă a planetei Marte, cu doar câteva zile înainte ca planeta să se apropie la cea mai mică distanţă de Pământ din ultimii 11 ani.

Fotografia a fost realizată pe 12 mai, când Marte se afla la aproximativ 75 milioane kilometri de Pământ, scrie romaniatv.net.

O planetă luminoasă şi îngheţată la poli, cu suprafaţa de culoare ruginiu deschis, așa apare Marte în cea mai recentă fotografie. 

În extremitatea dreaptă se află regiunea întunecată Syrtis Major Planitia, una dintre primele descoperite pe suprafaţa planetei, în secolul al XVII-lea. Totuşi, din cauza norilor nu se poate distinge Syrtis Major, un vechi vulcan inactiv. La sud de Syrtis Major se află bazinul Hellas Planitia, cu o mărime de aproximativ 1.600 km şi adâncime de 8 km, creat în urmă cu aproximativ 3,5 miliarde ani, după ce un asteroid a lovit planeta.

Zona vastă de culoare portocalie, din centru, este Arabia Terra, care se întinde pe aproximativ 4.200 km, un teren erodat de cratere şi care ar putea fi cel mai vechi al planetei.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27