Foștii iubiți se spionează pe rețelele de socializare

Facebook
Facebook

Potrivit unui nou studiu, citat de Daily Mail, marea majoritate a oamenilor este predispusă urmăririi virtuale post-despărțire.  Un masterand al Universității Western Ontario din Canada, a specificat în teza sa faptul că 88% din oameni își urmăresc fostele iubiri pe site-urile de socializare.

Cei cu inima frântă se loghează pe conturile prietenilor lor pentru a-i spiona pe cei care i-au părăsit. Este interesant de constatat faptul că, înainte ca aceste rețele să existe, despărțirea făcea ca totul să se termine.

Teza lui Veronika Lukacs, numită "E complicat: despărțiri romantice și urmările de pe Facebook". Aceasta a declarat pentru Toronto Star că studiul ei despre legătura dintre Facebook și fostele relații are implicări sociale serioase. "Aproape toți ar face asta, este un lucru foarte comun", a declarat ea. Studenta a aflat că 48% rămân prieteni cu foștii parteneri după despărțire, iar dintre cei care nu se află în acestă categorie, 70% au recunoscut că folosesc Facebook-ul unui prieten comun pentru a-i spiona.

De asemenea, de-a lungul studiului ei, aceasta se aștepta să constate ca persoanele care își șterg din listă foștii să fie mai puțin stresați pe această temă. Însă, pe baza unor interviuri, ea a aflat că acestea sunt persoanele cele mai afectate. Interviurile au fost efectuate cu 107 tineri cu vârsta de peste 18 ani.

Veronika a concluzionat că eliminarea din lista de prieteni a fostului/fostei nu este o soluție recomandabilă, deoarece nu rezolvă problema decât pe termen scurt. În plus, este comsiderat a fi un gest nepoliticos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel