Florin Cîţu, despre respingerea PNRR. "Spulber de la prima oră un Fake News"

Guvernul României
Guvernul României

Premierul Florin Cîţu anunţă că informaţiile despre respingerea PNRR la Bruxelles sunt false. 

"Spulber un fake news de la prima oră. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis", a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Jurnalistul Radu Tudor a prezentat un document în care sunt menționate observațiile Comisiei Europene în legătură cu Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), joi seară.

VEZI Ciolacu: Comisia Europeană a pulverizat PNRR! Infracțiune!

"Amatorismul redactării, aspru criticat de Comisie"

Informaţia a fost confirmată şi de Marius Tudor, consilier în Parlamentul European, care spune că autorităţile europene au criticat "amatorismul redactării PNRR". 

"Comisia Europeană va aproba săptămâna viitoare PNRR-ul Spaniei, al Portugaliei și al Greciei. România trebuie să mai aștepte până în toamnă, însă, mă întreb: Câtă rușine mai poate suporta România până când executivul Uniunii Europene, Comisia Europeană, ne va aproba PNRR-ul? Sunt conștient că a fost nevoie de multă muncă să dezvolți 1350 de pagini și alte sute de pagini ale anexelor. Este un efort care merită apreciat, dar mai multă atenție și responsabilitate nu făceau rău deloc. Exact așa cum am spus, de multe ori, public, și în presa și în emisiuni, amatorismul redactării planului este aspru criticat de Comisie. Nu am spus-o cu rea voință, absolut deloc, ci din îngrijorare pentru oameni, care trebuie sa fie beneficiarii finali ai acestui plan, a căror viață trebuie să fie mai bună.

Stilul pur melancolic, visător al "scrisorii" care te pregătește pentru citirea grămezii de pagini a stârnit multe zâmbete, iar câteva cacofonii au loc de cinste în textul redactat, probabil, pe fugă, în încercarea de a convinge Comisia că suntem buni și merităm banii. Lipsa de coordonare între cei care l-au redactat, în tihnă, ne pune iar în situația de a fi arătați cu degetul. Una se spune în descrierea planului și alta se cere în anexe și în buget. De exemplu, multe prețuri din descrierea planului nu corespund cu cele din anexe sau lipsește sursa datelor folosite pentru justificare. În alte cazuri lipsește chiar sursa de finanțare, se mănâncă multe semne de punctuație și se fac repetiții inutile. Of, mult a fost, mult a mai rămas! Vă spun mai multe săptămâna viitoare, în direct, la TV! Până atunci rămâneți sănătoși!", a scris Marius Tudor pe pagina sa de Facebook.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy