Festin culinar în insula Creta

Creta este un tărâm fermecat pentru iubitorii de bucate alese. Aici se găsesc plante aromatice și condimente pentru mai toată Grecia. Zona are o mare diversitate gastronomică și, de aceea, acesta este locul cel mai potrivit pentru un festin autentic grecesc.

Cum poți să cumperi cel mai bun ulei de măsline, direct de la producători

În Creta, fiecare colțișor are câte ceva specific de oferit, iar insula este suficient de mare încât să existe specialități pe care să le găsești într-o regiune și să fie total necunoscute în alta. Insula Creta este faimoasă pentru uleiul de măsline produs aici. Dacă vrei să cumperi pentru acasă, cel mai bine este să cumperi direct de la producători – prețul este mult mai convenabil, circa 4 euro litrul. Cum poți găsi cel mai bun ulei? Când mergi la vreo tavernă, dacă-ți place gustul uleiului din salată sau tzatziki, savurează și laudă aroma, transmite-i felicitări patronului și nu uita să-l întrebi de unde îl cumpără.

Cele mai gustoase brânzeturi cretane

Brânzeturile cretane nu lipsesc de pe platoul cu mezes, iar recomandarea noastră este să încerci myzitra - o brânza proaspată de oaie. Există și varianta din lapte de capră (și atunci se numește katsikithia) sau din amestec de capră și oaie. Cea din lapte de capră seamana la gust cu chèvre frais, specialitatea franțuzească, cam piperată la preț. Anthotiros este o brânză ușoară, care se prepară primăvara, atunci când pășunile sunt încă pline de flori. Poate fi comparată cu mozzarella, deși gustul este destul de diferit.

Taverne și restaurante bune în Creta

Acum știi ce specialitati trebuie să nu ratezi în vacanță în Creta, iată și numele câtorva taverne și restaurante bune. Zisis este cea mai faimoasă tavernă din Rethymno, care oferă un meniu diversificat al bucătăriei cretane. Serviciul este rapid și bun, prețurile sunt mici, iar curățenia – exemplară. Taverna Zorba se află pe faleza din Gouves. Este mai degrabă restaurant, destul de mare, cu vedere la mare. Gustă neapărat midiile Saganaki, friptura de capră la cuptor cu sos de roșii și vinul casei.

Taverna Poseidon, din centrul satului Georgioupolis, este recomandarea noastră pentru o experiență locală 100%. Specializată pe produse din pește, taverna nu are un meniu pe care să-l studiezi și apoi să comanzi, în schimb, are un patron primitor care te va invita într-o cameră de lângă bucatarie, unde tot soiul de pești proaspăt prinsi stau pe un pat de gheață. Îți alegi peștele, bucătarul îl cântărește și ți-l prepară după rețețe tradiționale. Patronii au propria barcă de pescuit, iar peștele servit în restaurant este pescuit în dimineața respectivă!

Pentru desert trebuie să mergi in Iraklion. Lângă fântâna Morozini este o cafenea specializată în Bhougatsa (foietaj umplut cu cremă de vanilie) și tot felul de produse de patiserie care mai de care mai bune. Pateurile cu brânză sau smântână, stropite cu miere, sunt delicioase!

Ofertă pentru sejur Creta

Apartamente Iraklis 2* - de la 200 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare, asistență turistică. Agenția Mareea, www.mareea.ro tel. 021/ 9988 Call Center.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel