FENOMENT CIUDAT la cei doi poli ai Pământului

La cei doi poli ai planetei, în Antarctica, dar și în regiunea Arcticii, se întâmplă fenomene care ii alarmează pe oamenii de știință. Imaginile surprinse din satelit au arătat că suprafața acoperită de gheață din Antarctica s-a extins enorm, în timp ce în zona Arcticii ea s-a micșorat, scrie The Guardian.


Antarctica va înregistra un record deoarece suprafața inghețată din Arctica este la un nivel foarte scăzut, al 6-lea din istoria înregistrarilor.

"Gheața din Antarctica este pe punctul de a stabili un nivel maxim în acest an, acum având 19,7 milioane de kilometri pătrați, fiind într-o continuă creștere. Aceasta este o zonă acoperită de marea de gheață pe care nu am mai văzut-o niciodată până acum din spațiu", a spus Jan Lieser de la Centrul de Cercetare a climatului antarctic.

Citește și: Ipoteză șoc: O parte din România va dispărea până în 2100 



Expansiunii gheții din Antarctica și reducerea acesteia în Arctica reprezintă un aspect inedit chiar și pentru specialisti, care spun că un posibil motiv al acestui ciudat fenomen ar putea fi schimbarea direcției de bătaie a vântului.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel