Federer, în finala Australian Open

Tenismanul elveţian Roger Federer, numărul 2 mondial, s-a calificat în finala Openului Australiei, după abandonul adversarului său, sud-coreeanul Hyeong Chung, în setul al doilea, la scorul de 6-1, 5-2, vineri la Melbourne, în semifinalele competiţiei.

Chung (21 ani), unul dintre cei mai promiţători tineri jucători din circuitul mondial, a acuzat probleme la piciorul stâng, retrăgându-se de pe teren, după 62 minute de joc.

Roger Federer, în vârstă de 36 ani, este deţinătorul titlului la Australian Open, turneu pe care l-a câştigat de cinci ori până acum (2004, 2006, 2007, 2010, 2017), iar acum urmează să dispute a 30-a finală de Mare Şlem din cariera sa.

Finala: Federer - Cilic



Jucătorul din Ţara Cantoanelor îl va avea ca adversar în finala programată duminică pe croatul Marin Cilic (29 ani), cap de serie numărul 6, care a trecut joi, în prima semifinală, de britanicul Kyle Edmund, în faţa căruia s-a impus în trei seturi: 6-2, 7-6 (7/4), 6-2.

Federer şi Cilic au disputat anul trecut finala turneului de la Wimbledon, câştigată fără probleme de elveţian (6-3, 6-1, 6-4).

Cei doi s-au întâlnit de nouă ori până acum în circuitul profesionist, opt dintre partide încheindu-se cu victoria lui Federer, care s-a înclinat o singură dată în faţa lui Cilic, în semifinalele US Open ediţia 2014, acesta fiind de altfel unicul turneu de Grand Slam câştigat de croat.

Roger Federer, cel mai titrat jucător din istoria tenisului, în era Open, speră să-şi treacă în palmares duminică al 20-lea titlu de Mare Şlem.

Anul trecut, elveţianul l-a învins în finala Australian Open pe marele său rival, spaniolul Rafael Nadal, la capătul unui meci în cinci seturi (6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel