EXCLUSIV  ”Facturile au început să devină periculoase”. Mircea Coșea, avertisment: Ajungem la falimentul personal. Este GROAZNIC!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Towfiqu barbhuiya)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Towfiqu barbhuiya)

Profesorul Mircea Coșea a vorbit despre criza energetică și pericolul care ne paşte din cauza facturilor tot mai mari.

"Facturile au început să devină periculoase pentru sistem în general. La consumatorii casnici ajungem la falimentul personal. Este groaznic, dar există. Ce facem însă cu economia, pentru că, dacă există o tentă de faliment ca urmare a preţului prea mare la energie, nici nu mai putem să scăpăm prin faliment personal pentru că ne apasă prea rău pe toţi. Acum, sigur că o să vedem. De-abia aştept să discutăm pentru că pachetul ăsta de măsuri poate să fie discutat din mai multe puncte de vedere.

Sper să avem mai multe abordări, nişte clarificări în legătură cu nişte declaraţii. Am auzit nişte declaraţii care mi-au făcut mare plăcere. Domnul prim-ministru spunea că ne reorientăm spre continuarea investiţiilor la nişte hidrocentrale care s-au oprit. Fel de fel de lucruri care arată o deschidere aşa", a spus Mircea Coșea în deschiderea dezbaterii online "Criza energetică - soluții la problemele momentului”, organizată de DC News Media Group.

Vezi și: Sistemul energetic trebuie regândit chiar și la nivel de comunicare. Menegazzo: ”Gazul pentru consumatorul casnic nu are viitor”

"Mişcarea ecologistă, creaţie a serviciilor ruseşti"

Acesta a expus și două ipoteze privind dependența de gazul rusesc, în criza energetică care există în acest moment. "Există o teorie foarte interesantă în legătură cu apariţia energiei nucleare. Atunci când Europa a încercat să dezvolte energia nucleară, acum vreo 30-40 de ani, ca din pământ a apărut mişcarea ecologistă. Sunt studii care vorbesc despre faptul că mişcarea ecologistă este o creaţie a serviciilor ruseşti care doreau să stopeze această dezvoltare nucleară pentru a menţine această dependenţă. Mai exista încă o idee care a apărut acum: dacă în globalizare este posibilă ruperea dependenţei de o anumită sursă. Dacă eşti globalizat, poţi să pui de-o parte Rusia, să nu te mai intereseze gazul rusesc? Tema devine extrem de interesantă", a mai spus Mircea Coșea.

Vezi și: Alessio Menegazzo, ENEL: România penalizează furnizorii. Pentru a sprijini investiții e nevoie de încredere, dar autoritățile împart lumea în buni și răi

Dezbaterea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel