Experiment inedit: Patru fructe de durian, trimise în spaţiu

Patru fructe de durian, unul dintre cel mai urât mirositoare fructe din lume, au fost trimise în spaţiu joi.

Această trimitere în spațiu face parte dintr-un experiment, pentru a afla dacă un mediu cu gravitaţie zero are vreun impact asupra mirosului dezgustător al fructului, informează DPA. Cele patru fructe de durian coapte şi vidate au făcut parte dintr-o încărcătură de 11 kilograme trimisă de compania spaţială thailandeză Mu Space, potrivit lui Philip Nalangan, directorul de relaţii publice al companiei.

'Întreaga durată a călătoriei a fost de 10 minute, însă durianul a fost expus gravitaţiei zero timp de aproximativ patru minute', a precizat acesta pentru DPA.

Racheta Blue Origin

Fructele de durian au călătorit la bordul rachetei New Shepard, lansată din Texas, de către Blue Origin, o companie aerospaţială americană deţinută de către CEO-ul şi fondatorul Amazon, Jeff Bezos, în prezent cel mai bogat om din lume.

Încărcătura - din care făcea parte şi un tricou al naţionalei de fotbal thailandeze - se află în prezent în SUA, Thailanda urmând să o primească înapoi în luna august, a precizat Nalangan. Mai multe universităţi din Thailanda au contribuit la conţinutul încărcăturii, a precizat într-o declaraţie Mu Space.

Vezi și: Turism spaţial. Primele zboruri regulate. Cât costă să ieși în spațiu


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel