EximBank, lider pe piaţa factoringului de export

EximBank a fost anul trecut liderul pieţei locale de factoring de export, cu o cifră de afaceri netă de 155,61 milioane de euro, conform datelor Factors Chain International (FCI), cea mai importantă organizaţie internaţională de profil, informează un comunicat al băncii.

'EximBank a reuşit anul trecut să convingă tot mai multe companii că are capacitatea de a genera soluţii financiare flexibile şi avantajoase care răspund preocupărilor de optimizare a cash-flow-ului şi de finanţare, administrare şi colectare a creanţelor, lucru care, iată, ne propulsează pe prima poziţie în topul băncilor care oferă servicii de factoring de export. În ultimii patru ani, ne-am concentrat pe extinderea şi rafinarea ofertei de produsele complementare finanţării, iar performanţa înregistrată pe zona de factoring de export vine să demonstreze corectitudinea principiilor pe care le-am aplicat în gândirea noastră strategică, fiind cu atât mai notabilă pentru noi cu cât am reuşit să devansăm competitori de anvergură, care se poziţionează pe primele poziţii în clasamentul băncilor locale', a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Anul trecut, clienţii EximBank s-au orientat în special către factoringul fără regres (atât intern, cât şi extern) care are ca principal atu acoperirea riscului de neplată, pe locul secund în topul solicitărilor situându-se factoringul cu regres. În ceea ce priveşte profilul clienţilor, flexibilitatea ofertei şi avantajele acesteia, precum şi rapiditatea în procesarea solicitărilor, au atras companii care se încadrează atât în categoria entităţilor de tip corporate, cât şi întreprinderi mici şi mijlocii.

Preocuparea permanentă a băncii de a oferi soluţii financiare adaptate, atât la practicile corporate din piaţă, dar, mai ales, la cerinţele clienţilor, s-a materializat în extinderea portofoliului, anul acesta EximBank ieşind pe piaţă cu o ofertă ce integrează reverse factoring şi factoring extern cu asigurare emisă în numele şi contul statului român.

Prin reverse factoring, EximBank susţine debitorul să menţină o relaţie eficientă cu furnizorii, să obţină termene de plată mai mari, în timp ce furnizorii beneficiază de finanţare înainte de scadenţă în baza facturilor acceptate la plată, diminuându-şi astfel riscul de neîncasare.

Cât priveşte produsul de factoring extern cu asigurare emisă în numele şi contul statului român, acesta permite băncii să extindă aria de adresabilitate şi către acele companii care derulează tranzacţii comerciale internaţionale cu un grad înalt de risc, oferind astfel exportatorilor români un nou instrument menit să le asigure un grad ridicat de confort în derularea afacerilor cu parteneri externi.

EximBank se implică activ de peste 25 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale cu un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance şi factoring, care întregesc oferta de finanţare şi garantare. În 2018, banca a raportat o creştere consistentă a expunerilor, o calitate ridicată a activelor, o majorare a cotei de piaţă pe segmentul de creditare corporate, precum şi un profit record. La finele lui 2018, banca administra expuneri totale în valoare de 8,0 miliarde de lei, în creştere cu 30% faţă de sfârşitul anului 2017, şi înregistra un profit de 113,5 milioane de lei, reprezentând cea mai bună performanţă financiară din ultimii nouă ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel