Exercițiu - test care îți arată cât mai ai de trăit

Un test simplu al flexibilității și forței, conceput de medicii brazilieni, îți poate arăta cât mai ai de trăit. Este un predictor semnificativ al mortalității, fapt dovedit pe 2002 persoane. 

Medicii din Brazilia au dezvoltat un test prin care măsoară rapid flexibilitatea. Nu este nevoie de echipament sau suport. Oamenii care fac testul pot atinge un scor de maximum 10 puncte. Un punct este scăzut dacă puneți un picior sau o mână jos pentru stabilitate. O jumătate de punct este scăzută în cazul în care tremurați. 

Un grup de medici consideră că simplul exercițiu de a vă așeza și a vă ridica poate sugera cât timp  aveți de trăit. Ei au testat, prin acest exercițiu, flexibilitatea și forța pacienților. Medicii au realizat chiar și un sistem de notare. Au stabilit că persoanele care obțin trei puncte sau mai puțin din 10 puncte sunt de cinci ori mai susceptibile să moară în șase ani față de persoanele care au obținut opt puncte. Pacienții care au obținut la acest test între trei și opt puncte sunt de două ori mai predispuși să moară în următorii șase ani față de cei care au obținut scor perfect. 

(w670)

Claudio Gil Araujo, de la Universitatea Gama Filho la Rio de Janeiro, Brazilia, a fost printre medicii care au dezvoltat acest test, numit SRT (sitting-rising test). Inițial a fost conceput pentru a testa flexibilitatea atleților. În prezent, Claudio Gil Araujo folosește testul pentru a-și convinge pacienții că trebuie să rămână activi pentru a-și păstra masa musculară și echilibrul și, în final, pentru a trăi mai mult, scrie Daily Mail. Odată cu înaintarea în vârstă, mușchii devin molatici și putem chiar să ne pierdem echilibrul și să cădem. Exercițiile clasice de testare a fragilității pot fi consumatoare de timp și inexacte. Doctorul Araujo spune că SRT este un test simplu cu atât mai mult cât nu este nevoie de echipament special.

Testul a fost realizat pe 2002 persoane cu vârste cuprinse între 51 și 80 de ani. Studiul subliniază că acest exercițiu este un bun predictor al mortalității. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel