EURO 2020 - Sergio Ramos, la un meci de recordul de selecţii în echipa Spaniei

Căpitanul echipei de fotbal a Spaniei, la 14 ani de la debut, este la un pas de un nou record de selecţii la reprezentativă - 168, urmând să îmbunătăţească performanţa deţinută în comun cu Iker Casillas (167), sâmbătă, cu ocazia meciului din deplasare cu Norvegia, contând pentru Grupa F a preliminariilor EURO 2020, din care face parte şi România.

Prezent la echipa naţională din 2005, Sergio Ramos (33 ani) îşi propune încă o lungă carieră în apărarea clubului Real Madrid şi a naţionalei Spaniei.

"Sergio Ramos vrea să joace până la 40 de ani şi eu cred că el va reuşi pentru că este incredibil, la toate nivelurile", a afirmat, săptămâna trecută, selecţionerul Robert Moreno.

Odată cu retragerile internaţionale ale lui Xavi, Gerard Pique sau Andres Iniesta, jucătorul originar din Camas este unul dintre ultimii reprezentanţi ai generaţiei de aur a fotbalului spaniol, fiind campion mondial în 2010 şi dublu campion european în 2008 şi 2012.

Graţie acestor titluri şi a trofeelor câştigate cu Real Madrid (4 Ligi ale Campionilor), Ramos a devenit căpitanul echipei Spaniei în 2016, data ultimei convocări a predecesorului său Casillas (38 ani).

La rândul său, cu cele 167 de selecţii, Casillas rămâne evident căpitanul care a ridicat primul trofeu al Cupei Mondiale din istoria "la Roja" în 2010 la Johannesburg.

"El este impresionant, este un exemplu de urmat. Este un jucător extraordinar, cu o impresionantă capacitate de unitate. Când te gândeşti la numărul de apariţii pe care le-a acumulat, el este un model", a afirmat mijlocaşul ofensiv al lui PSG, Pablo Sarabia.

Selecţionata Spaniei este liderul Grupei F, cu 6 victorii în şase meciuri (18 puncte) şi are mari şanse să obţină sâmbătă, la Oslo, calificarea la turneul final al EURO 2020. Pentru aceasta, are nevoie de o victorie în Norvegia, iar Suedia să piardă cu Malta şi România să nu câştige cu Insulele Feroe.

Însă insaţiabilul Ramos merge şi mai departe: "Nu am câştigat nimic încă. Vrem să fim primii în grupa noastră şi să obţinem cele 30 de puncte posibile".

Iar fundaşul spaniol, care visează, conform cotidianului El Mundo, să dispute Jocurile Olimpice de la Tokyo cu Spania în 2020, poate atinge şi alte recorduri: el se află la nouă selecţii distanţă de recordul european deţinut de portarul italian Gianluigi Buffon (176 selecţii) şi la 17 de recordul mondial stabilit de egipteanul Ahmed Hassan (184).

La rândul ei, echipa naţională de fotbal a României va întâlni reprezentativa Insulelor Feroe, în 12 octombrie, de la ora 19:00, pe stadionul Torsvollur din Torshavn, şi Norvegia, la 15 octombrie, pe Arena Naţională din Bucureşti (ora 21:45).
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel