EURO 2020: Debutantul Erling Braut Haland, în lotul Norvegiei pentru meciurile cu Malta şi Suedia

Tânărul atacant Erling Braut Haland a fost convocat în premieră la naţionala Norvegiei, fiind inclus în lotul pentru meciurile cu Malta şi Suedia din Grupa F a EURO 2020, din care face parte şi România, a anunţat Federaţia norvegiană de fotbal.

Haland, care a împlinit în iulie 19 ani, impresionează în debutul acestui sezon la echipa austriacă Red Bull Salzburg, pentru care a marcat şapte goluri în cinci meciuri de campionat.

La sfârşitul lui mai, Haland a înscris nouă goluri în meciul pe care selecţionata ţării sale l-a câştigat cu scorul de 12-0 în faţa reprezentativei Hondurasului, în cadrul Cupei Mondiale de fotbal rezervate jucătorilor sub 20 de ani. Haland a stabilit atunci un nou record în istoria acestei competiţii.

La meciurile cu Malta şi Suedia, selecţionerul Lars Lagerback va conta pe mijlocaşul Martin Odegaard, ce a impresionat în primele meciuri din La Liga în tricoul lui Real Sociedad, unde este împrumutat de Real Madrid. Odegaard, care nu a împlinit încă 21 de ani, a fost cel mai bun jucător al Norvegiei în meciul cu România (2-2), disputat la Oslo pe 7 iunie.

Lagerback l-a convocat de asemenea pe mijlocaşul Sander Berge, coleg cu Ianis Hagi şi Vladimir Screciu la echipa belgiană Genk.

Norvegia va întâlni Malta pe 5 septembrie, pe teren propriu, şi Suedia trei zile mai târziu, în deplasare.

Iată lotul Norvegiei pentru cele două partide:
portari: Sten Grytebust (FC Copenhaga/Danemarca), Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin/Germania), Sondre Rossbach (Odds Ballklubb).
fundaşi: Kristoffer Ajer (Celtic/Scoţia), Haitam Aleesami (Amiens/Franţa), Omar Elabdellaoui (Olympiakos Pireu/Grecia), Birger Meling (Rosenborg), Havard Nordtveit (Hoffenheim/Germania), Jonas Svensson (AZ Alkmaar/Olanda), Even Hovland (Rosenborg), Tore Reginiussen (Rosenborg).
mijlocaşi: Sander Berge (KRC Genk/Belgia), Markus Henriksen (Hull City/Anglia), Stefan Johansen (Fulham/Anglia), Fredrik Midtsjo (AZ Alkmaar/Olanda), Ole Kristian Selnaes (Shenzhen/China), Martin Odegaard (Real Sociedad/Spania), Mathias Normann (FC Rostov/Rusia).
atacanţi: Tarik Elyounoussi (AIK Stockholm/Suedia), Erling Braut Haland (Red Bull Salzburg/Austria), Alexander Sorloth (Trabzonspor/Turcia), Joshua King (Bournemouth/Anglia), Bjorn Maars Johnsen (AZ Alkmaar/Olanda).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel