Elon Musk începe să facă disponibilizări în masă la Twitter: Vom trece prin procesul dificil de reducere a forței de muncă

Disponibilizările, care vor fi comunicate prin e-mail, vin în momentul în care noul CEO Twitter a fost speculat că va reduce cu până la 50% din personal.

Elon Musk va demara vineri concedieri în masă de la Twitter, reducând drastic forța de muncă a platformei de socializare, a spus compania într-un e-mail adresat personalului, joi.

„În efortul de a plasa Twitter pe o cale sănătoasă, vom trece prin procesul dificil de reducere a forței de muncă la nivel mondial vineri”, se spune în e-mail. The New York Times și Washington Post au raportat ambele despre disponibilizări și au citat e-mailul intern.

Toți angajații vor primi un e-mail vineri, se arată în anunț. Cei care își vor păstra locurile de muncă vor primi un e-mail în contul de serviciu, cei disponibilizați vor primi o notificare pe e-mailul personal. Angajaților li s-a reamintit să nu dezvăluie „informații confidențiale ale companiei” pe rețelele de socializare sau prin presa.

Concedierile au loc în timp ce se specula că Musk va reduce cu până la 50% din forța de muncă a Twitter, la doar câteva zile după ce a devenit șeful companiei pe care a achiziționat-o pentru 44 de miliarde de dolari. Acest lucru ar putea însemna mii de locuri de muncă pierdute, deoarece compania avea peste 7.000 de angajați la sfârșitul anului 2021, conform unui dosar de reglementare.

Twitter a spus în e-mailul adresat angajaților că birourile sale vor fi închise temporar și că accesul la insigne va fi suspendat pentru a „a ajuta la asigurarea siguranței fiecărui angajat, precum și a sistemelor Twitter și a datelor clienților”.

Musk a concediat deja câțiva directori de top din Twitter imediat după ce a preluat controlul companiei, inclusiv directorul executiv, Parag Agrawal, șeful financiar, Ned Segal și șeful pentru afaceri juridice și politică, Vijaya Gadde, conform TheGuardian.

Conturile verificate de pe Twitter vor plăti abonament. Vezi ce preț a stabilit Elon Musk

Noul proprietar al Twitter Elon Musk a anunţat marţi într-un mesaj pe platformă viitoarea lansare a unui abonament de 8 dolari pe lună pentru utilizatorii care vor să-şi certifice autenticitatea contului şi să fie mai puţini expuşi la publicitate, relatează AFP și Agerpres. 

În prezent, doar unele profiluri pot solicita "badge-ul" albastru, bifa care semnalează autenticitatea contului, mai ales guvernele, companiile, personalităţile politice, culturale sau sportive, şi o pot pierde dacă nu respectă regulile platformei.

Musk a mai indicat că abonaţii vor avea şi alte avantaje - ca afişarea prioritară a mesajelor, postarea de mesaje video şi audio mai lungi şi expunerea la "de două ori mai puţină publicitate".

Preţul abonamentului urmează a fi ajustat în funcţie de ţară.

Elon Musk a insistat de la bun început că schimbările preconizate urmăresc să susţină funcţionarea Twitter ca "loc public" esenţial pentru democraţie şi să "ajute omenirea", rentabilitatea nefiind o prioritate (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel