UPDATE: Trump a ajuns în New York / Donald Trump a părăsit Mar-a-Lago și se îndreaptă spre New York, unde va fi pus oficial sub acuzare

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Donald Trump este așteptat marți, 4 aprilie, în fața instanței din New York, după ce a fost pus sub acuzare. Fostul președinte al SUA a părăsit reședința sa din Mar-a-Lago.

UPDATE: Donald Trump a aterizat la New York.

______________________________________________________________________

O coloană de maşini în care se află fostul preşedinte Donald Trump a plecat luni, în jurul prânzului (ora locală) de la complexul său Mar-a-Lago din Florida, îndreptându-se către aeroportul internaţional din Palm Beach, unde fostul şef al Casei Albe se va îmbarca în avionul său privat şi se va îndrepta spre aeroportul LaGuardia din New York, relatează The Guardian.

O coloană de SUV-uri negre ale serviciilor secrete şi alte vehicule au ieşit pe porţile proprietăţii lui Trump, la scurt timp după ora locală 12:15, îndreptându-se către aeroport. Trump este aşteptat să aterizeze la scurt timp după ora locală 15.00 (22.00 - ora României) şi probabil că se va îndrepta direct spre apartamentul său din Trump Tower, în Manhattan.

Mâine, el se va preda autorităților pentru a fi pus sub acuzare pentru 30-34 de acuzații potrivit cărora ar fi încercat să ascundă o plată de 130.000 de dolari către Stormy Daniels, o vedetă de filme pentru adulți,  înainte de alegerile prezidențiale din 2016.

Cerere depusă de mai multe instituții media

Se așteaptă ca judecătorul Juan Merchan de la Curtea Supremă a statului New York să se pronunțe în curând asupra unei cereri depuse de mai multe instituții media, printre care CNN, New York Times și Washington Post, pentru a obține permisiunea de a transmite audierea de marți după-amiază. Acestea doresc, de asemenea, ca Merchan să desecretizeze rechizitoriul împotriva lui Trump, ale cărui detalii sunt încă neclare, în afară de faptul că acesta conține peste 30 de acuzații și, se pare, cel puțin o infracțiune pentru falsificarea de documente legate de mită.

În sprijinul moțiunii, avocații instituțiilor de presă insistă: "Dreptul de acces se află la apogeu său atunci când este aplicat în cazul primei puneri sub acuzare din istorie a unui fost președinte american".

Avocații fostului președinte spun că se așteaptă ca Merchan să emită luni, sau la punerea sub acuzare, un ordin de interdicție pentru toate părțile implicate în acest caz, după ce Trump a întreținut o tiradă furibundă împotriva procurorului districtului Manhattan, Alvin Bragg, în weekend. Un astfel de ordin ar putea avea un impact substanțial asupra a ceea ce Trump va trebui să spună în comentariile pe care urmează să le facă de la Mar-a-Lago, marți seara, imediat după ce se va întoarce de la New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel