Descoperire incredibilă în Dunăre. Ce specie rară și-a făcut apariția

O descoperire incredibilă a fost făcută în apele Dunării, accidental, în timpul unui concurs de pescuit.

În așteptarea peștilor mari, pe o vreme mohorâtă de toamna, unul dintre echipaje a uimit întreaga audiență printr-un exemplar de doar 6 cm. Peștisorul capturat de ei are culoarea aurie, pigment exotic și total neobișnuit pentru speciile care trăiesc la noi în țară.

Echipa organizatorilor de la HartaPescar.ro a făcut primele cercetări și se pare că micuțul care îndeplinește dorințe este un caras auriu (Carassius Auratus), specie extrem de rară la noi în țară și specifică mai degrabă acvaristicii. Nu se știe încă dacă este vorba despre o captură accidentală a unui pește de acvariu eliberat în Dunăre, dar dacă este vorba de așa ceva, peștisorul auriu ar fi trebuit să călătorească mai mult de 8 km în curent pentru a ajunge la zona sălbatică în care a fost prins.

La finalul compețitiei micuțul a fost eliberat, însă cei care l-au prins vor păstra în taină cele trei dorințe pe care și le-au rostit în gând.

Competiția Boat Fishing Challenge a fost organizată de site-ul HartaPescar.ro (reteaua de localizare a pescarilor) și a fost prima de acest gen în România. Concursul a avut loc pe 12 Octombrie, la Giurgiu , într-o zona sălbatică, neamenajată, cu crăci incomode și curenți care au pus la grea încercare echipajele. Premiul pentru cea mai mare cantitate de pește a fost câștigat de echipa formată din Aurică Topală și Urdea Octavian, din Giurgiu, iar trofeul pentru cea mai mare captură a revenit echipei formată din Marian Andrei și Stoiciu Adrian din București.
HartaPescar.ro utilizeaza instrumentele de localizare Google Maps și facilități de socializare oferite de Facebook pentru a îndeplini 3 dorințe în domeniul pescuitului sportiv: 1. Dorinta de reprezentare direct pe harta a locatiilor de interes pentru pescarii din Romania
2. Dorinta furnizorilor de servicii de a se face cunoscuti
3. Dorinta de conservare a naturii - prin programele de responsabilitate sociala derulate de initiatorii proiectului Harta Pescar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel