Deputatul Romeo Nicoară (PNL Satu Mare): Aş fi început sesiunea parlamentară cu adoptarea sistemului 'Alertă Copil Dispărut'

Deputatul PNL Romeo Nicoară a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că ar fi început sesiunea parlamentară din această toamnă cu adoptarea sistemului 'Alertă Copil Dispărut', car ar ajuta la depistarea copiilor daţi dispăruţi.

'Un proiect pe care l-am depus în luna august este sistemul Alertă Copil Dispărut. Noi am solicitat dezbaterea acestuia în regim de urgenţă pentru că vedem că tot mai mulţi copii sunt victime ale acestor infractori, ori acest sistem Alertă Copil Dispărut ajută prin tehnologie depistarea rapidă a oricărui copil care a fost dat dispărut şi ajută poliţia sau alte organe care se ocupă de siguranţa publică să îl găsească mai repede, până nu se întâmplă o tragedie. Asta ar fi o chestiune fantastică pentru noi să putem implementa acest proiect. Eu aş fi început sesiunea parlamentară, pe 2 septembrie cu asta. Era primul punct cu care începeam sesiunea parlamentară, nu cu alte poveşti', a declarat Romeo Nicoară.

Potrivit acestuia sistemul 'Alertă Copil Dispărut' reglementează difuzarea către public a informaţiilor privind dispariţiile de copii, dar şi colectarea şi cercetarea informaţiilor primite de la cetăţeni, în astfel de cazuri. Sistemul Alertă implică cetăţenii, mass-media şi prevede difuzarea unor mesaje tip SMS pe o arie de căutare, gratuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel