De ce sunt mai atrăgătoare femeile care poartă pantofi cu toc înalt

Bărbații consideră mult mai atrăgătoare femeile care poartă pantofi cu toc înalt, relevă un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Bretagne şi publicat în revista Archives of Sexual Behavior.

Studiul a inclus trei experimente la care au luat parte femei din Franța, cele mai multe brunete, și care au purtat ținute identice, cu excepția pantofilor, scrie descopera.ro.

Participantele la studiu au abordat bărbații pentru a realiza un chestionar, ele purtând pe rând pantofi fără toc, apoi pantofi cu un toc de 5 cm şi la final pantofi cu toc înalt, de peste 8 cm.

În urma analizei rezultatelor, a reieșit că 82% dintre bărbaţi le-au ajutat pe cele care purtau tocuri mai înalte, în timp ce doar 42% au fost amabili cu femeile atunci când ele purtau pantofi fără toc.

În cadrul celui de-al doilea experiment, femeile scăpau pe jos o mănuşă, în timp ce mergeau. În cazul celor care purtau tocuri înalte, 93% dintre bărbaţi s-au grăbit să le ridice mănuşa şi să fugă după ele ca să le-o da înapoi, în timp ce doar 62% au reacționat identic în cazul celor care purtau pantofi fără toc. 

Pentru ultimul experiment, femeile care purtau pantofi diferiţi au fost aşezate lângă un bar, la masă, astfel încât pantofii lor să fie vizibili. Cele cu toc înalt au fost abordate de bărbați după aproximativ 7,5 minute, în timp ce femeile care aveau pantofi fără toc, au avut de așteptat peste 13 minute. 

Care este explicația

Cercetarea relevă că bărbații preferă femeile care poartă tocuri înalte, considerându-le potențiale partenere. Autorul studiului, Nicholas Gueguen consideră că pantofii cu toc înalt sunt acum asociaţi cu senzualitatea atât din cauza modului în care au fost prezentaţi publicului de mult timp, dar și pentru că tocurile înalte conferă purtătoarelor un mers aparte, cu mișcări amplificate la nivelul șoldurilor și coapselor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel