De ce să nu pui sare pe castraveți. Și tu ai făcut greșeala asta, până acum

Ema Apostu / 05 apr 2019 / 10:04 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Castravetele este un aliment nutritiv și hidratant. Însă cei care îl consumă cu sare fac o mare greșeală.

Castravetele este depurativ şi un excelent diuretic. Peste 90% din conţinutul acestuia reprezintă apă. Bogat în fibre, te ajută să elimini și surplusul de grăsimi. Pulpa şi coaja conțin vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic, enzime care îmbunătăţesc digestia, săruri minerale (calciu, potasiu, magneziu, zinc, siliciu şi fier).

Iar dacă acest aliment fresh îți aduce numai beneficii, sarea, în schimb, poate face mai mult rău. Mai ales în această combinație. Sarea duce la retenţia de apă şi la creşterea volumului de fluide din corp. Cei care consumă castraveţii cu sare le anulează beneficiile.

Înainte de a fi consumaţi, castraveţii care nu provin dintr-o cultură cunoscută trebuie spălaţi timp de un minut sub jet de apă călduţă, pentru a elimina substanţele chimice. Pot fi consumaţi cu încredere în dietele de slăbire.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă pui zahăr și sare sub limbă, înainte de culcare. Efectul este fantastic!

Dietă. Mihaela Bilic, mâncatul seara: Nimic periculos pentru siluetă. Asta e problema, de fapt!


Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26