De ce își pune PSD mâna în cap cu legea anti-comunism din Senat

COMUNIST
COMUNIST

Un proiect inițiat de mai mulți membri PSD a trecut prin adoptare tacită de Senat și va ajunge lege, dacă e votat în Cameră. Legea pedepsește cu 10 ani închisoare pe cei care constituie organizaţii politice cu caracter comunist. Scopul declarat al acestei interdicţii este prevenirea reinstaurării în România a regimului totalitar comunist. În realitate...
Ce se interzice, mai precis? Îi arestează pe editori dacă tipăresc Capitalul, lui Marx? Dacă le ceri proletarilor din toate țările să se unească, te saltă pentru internaționalism? Dar globalizarea companiilor e permisă? Ori, poate, supără aluzia la proletariat, într-o epocă în care principala criză e cea a locurilor de muncă?
În prezent, de interzicerea totalitarismului, a extremismelor de orice fel, se ocupă legi deja adoptate, se ocupă Codul Penal, ceea ce este foarte bine. De ce să dublezi legislația existentă? Care ar fi adevăratul motiv al PSD?
La o primă strigare, unii ar spune că e o greșeală. Chelul își pune mâna în cap, vorba înțelepciunii populare. Tocmai de aceea au apelat la un artificiu de imagine, vor susține alții. La propaganda "Dreptei", care agită pericolul "China, comunism, bolșevizare", PSD răspunde cu o acțiune legislativă: combatem comunismul cu legea în mână, nu doar din gură, ca adversarii politici. Dar, să crezi că vei lua din publicul pe care l-a mobilizat Traian Băsescu, acum 10 ani, cu a sa  Combatere a comunismului, e o iluzie.
Așa că, mai degrabă, este vorba despre teama de concurență. PSD nu are adversar pe Stânga. Nici o mare dedicație doctrinară. O mișcare de Sânga, adevărată, cu mesajele "totalitarului" Jeremy Corbyn, de exemplu, ar pune în pericol confortabilul 36% pe care PSD l-a avut de la înființare până în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel