Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Cum să gătești mâncărurile tradiționale de Crăciun ca să fie mai dietetice și mai sănătoase

DCNews Team / 22 dec 2016 / 20:11

Pentru cei care își doresc să aibă grijă de silueta lor chiar și de Crăciun, este necesar să nu facă excese. Andreea Sava de la Antena 3 ne recomandă pe blogul ei personal câteva metode simple de a găti mai sănătos și dietetic.

1. Zahăr brun în loc de cel alb

Zahărul rafinat este sursa principală a îngrășării și a multor probleme de sănătate. În general e bine să reduceți cantitatea de zahăr pe care o mâncați. Așa că încercați să faceți cozonacii cu mai puțin zahăr și să folosiți zahăr brun în loc de cel alb. Este mult mai sănătos și cu încărcătură glicemică mai mică.

2. Înlocuitori pentru făina albă

Făina albă, la fel și mălaiul glisat, are încărcătură glicemică foarte mare. Pe cât posibil, folosiți făină integrală și mălai nerafinat sau amestecați-le cu hrișcă. Există multe rețete pe internet și sunt chiar foarte gustoase.

3. Gătiți carne slabă

Nu spune nimeni să nu mâncați porc de Crăciun dar evitați părțile care au multă grăsime. Mai ales dacă aveți probleme cardio-vasculare, grăsimea animală este foarte dăunătoare. Iar dacă nu aveți astfel de probleme, le veți avea cu siguranță în viitor dacă veți continua să faceți exces de astfel de grăsimi nocive. Și în niciun caz nu prăjiți carnea în ulei ci faceți-o la grătar, cuptor, înăbușită etc.

4. Evitați sosurile grele

În special cele de brânză. Faceți sosuri din legume sau muștar, dacă nu puteți fără.

5. Evitați garniturile din carbohidrați la carne

Mâncați garnituri din legume. Cartofii și orezul îngrașă enorm combinate cu carne, mai ales dacă nu faceți mișcare.

6. Folosiți uleiuri mai sănătoase

De măsline extravirgin pentru salate și alte feluri de mâncare și din cele exotice pentru gătit, fiindcă sunt rezistente la temperaturi ridicate. De exemplu cel de palmier sau cel de cocos. Uleiul de floarea soarelui, prin prăjire, devine toxic.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.23
YesMy