Cum poate diagnostica iPad-ul bolile pielii - VIDEO

dermomap
dermomap

Medicii de familie nu sunt formați suficient în ceea ce privește dermatologia, dar acum au un aliat. Nu le trebuie decât un iPad. O echipă de medici dermatologi spanioli au dezvoltat o aplicație pentru acest dispozitiv care va ajuta în diagnosticarea patologiilor dermatologice, care reprezintă aproximativ 20% din consultațiile zilnice, susțin specialiștii.

Dermomap este numele aplicației care promite să revoluționeze medicina clinică. Este disponibil în engleză și spaniolă. Nu a fost lansat nici de o săptămână și este deja în topul 10 al celor mai descărcate aplicații medicale în SUA și alte țări, făcând concurență aplicațiilor pentru diabet sau medicamente.

Cum funcționează aplicația? Este un fel de Vademecum. Conține o bază de date cu peste 100 de patologii cutanate dintre cele mai frecvente, care reprezintă 95% dintre diagnosticările paciențiilor care ajung la consultații, explică Pedro Jaén, șeful secției de dermatologiei din cadrul Spitalului Universitar Ramón y Cajal din Madrid. Dar aplicația nu este numai un ghid de patologii, ci poate diagnostica. Acesta este elementul de unicitate al ei. Numai prin introducerea simptomelor, a evoluției și a localizării leziunii se poate ajunge la un diagnostic pentru a orienta medicul de familie. Astfel, medicul de familie va putea distinge între cazurile banale și cele care au nevoie de atenția unui specialist.

Medicii atrag atenția că aplicația nu este destinată autodiagnosticării, ci înțelegerii mai bune a patologiei. Diagnosticarea se recomadă în continuare să fie făcută de către un specialist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel