Cum îţi dai seama că pisica TE IUBEŞTE. Iată câteva indicii

Foto: Pexels, Crina Doltu
Foto: Pexels, Crina Doltu

Pisicile sunt animăluțe extrem de blânde și iubitoare. Se ataşează repede de stăpâni şi îi consideră, de multe ori, ca pe nişte pisici mai mari care le oferă atenţie şi protecţie. Iată cum ne pot arăta dragostea pe care ne-o poartă!

Specialiștii au studiat comportamentul micilor feline și au ajuns la concluzia că pisicile îşi demonstrează dragostea față de stăpân prin mai multe gesturi care pot fi recunsocute şi interpretate.

Te mușcă

Dacă vezi că pisica ta te mușcă, dar nu o face cu răutate. Se numeşte "love bite". Adică este o mușcătură gingașă, liniștită și atentă, atunci înseamnă că îți manifestă dragostea. Printr-un asemenea gest animalul îți arată că te consideră ca pe un egal și poate chiar are dispoziție să se joace cu tine.

Se freacă de tine

Este un gest natural pe care îl face de fiecare dată când te întorci acasă sau când are chef. Specialiștii spun că această mișcare înseamnă că își marchează teritoriul. Adică te consideră al ei și vrea să își lase blana și mirosul pe hainele tale. Iar alţi oameni trebuie să simtă că tu deja aparții unei pisici. Sună amuzant, dar asta vrea să-ţi spună atunci când se freacă de picioarele tale sau te împinge cu capul.

Îți aduce ceva în dar

Cadourile pisicilor pot fi foarte ciudate și uneori neplăcute, dar nu vă grăbiți să vă întristați. Aceste feline și-au păstrat instinctele de vânător și periodic îți pot aduce un șoarece, o pasăre, o șopârlă sau altceva.  Acest gest de împărțire a prăzii este foarte important pentru ele, întrucât așa îți arată că ești important și vrea să te servească.

Își arată burtica

Mulți oamenii cred că dacă pisica își arată burtica înseamnă că se întinde sau pur și simplu este un gest de răsfăț. Specialiștii menționează că astfel îți arată că are încredere în tine și știe că nu îi vei face niciun rău. Fiind pe spate, felinele îți arată cea mai vulnerabilă parte a corpului.

Clipește lent 

Unul dintre cele mai clare semne că pisica te iubește este că aceasta clipește lent când se uită la tine. Acest lucru înseamnă că te sărută cu ochii și e ceva similar cu „Te iubesc”. Dacă vrei să îi răspunzi pe limba ei, trebuie doar să clipești înapoi, în același mod. Pisica va înțelege.

E comunicativă

Deși vocalizarea poate fi exprimarea problemelor de comportament, a durerii, tensiunii, stresului și a bolilor (surditate, senilitate, demență, boli ale glandei tiroide, boli ale sistemului nervos central, presiune arterială crescută și altele de acest fel), mieunatul face parte din comportamentul normal al pisicilor. Chiar mai mult, mieunatul pozitiv este o exprimare a faptului că pisicii îi merge bine și că își apreciază stăpânul foarte mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel