Cum îți poți păstra creierul tânăr

Există câteva căi prin care îţi poți păstra creierul tânăr.

Studiile realizate pe şcoareci şi oameni arată că solicitarea creierului stimulează conexiunile între celulele nervoase şi ajută chiar la formarea de noi celule. Prin urmare, orice fel de activitate stimulativă este binevenită: cititul, cursurile noi, rezolvarea problemelor de matematică, desenul.

De asemenea, folosirea muşchilor face bine şi creierului. În acelaşi timp, sportul scade presiunea sângelui, îmbunătăţeşte nivelul colesterolului, reduce stresul. O bună nutriţie ajută mintea la fel de mult ca restul corpului.

O tensiune mare la vârstă mijlocie creşte riscul de declin cognitiv pe măsură ce înaintăm în vârstă. Modificarea stilului de viaţă ajută la păstrarea tensiunii la un nivel cât mai redus posibil. Nivelurile ridicate de LDL creşte riscul de demenţă, la fel ca si nivelul redus de HDL, aşa numitul colesterol bun. Dieta, sportul, controlul greutăţii, evitarea fumatului îmbunătăţesc nivelul colesterolului în organism.

[citeste si]

Totodată, consumul excesiv de alcool reprezintă un factor important în ceea ce privește apariţia demenţei. În altă ordine de idei, persoanele anxioase, depresive tind să aibă un scor mai redus al funcţiilor cognitive.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel