Cum îți afectează sănătatea poziția în care dormi

Somnul, la fel ca alimentația și respirația, este foarte important pentru buna funcționare și longevitatea organismului uman și reprezintă un adevărat barometru al sănătății corpului. Cu toate acestea, anumite poziții de somn pot dăuna, putând provoca probleme specifice.  

Potrivit kfetele.ro, iată care sunt pozițiile de somn care ar trebui evitate:

1. Pe spate, cu brațele în lateral. Considerată cea mai bună poziție pentru spate și gât, dacă sunt folosite prea multe perne, poate apare tendința de a sforăi mai mult în aceasta poziție și declanșa apnee.

2. Pe spate, cu brațele sus. Poziția aceasta previne ridurile, acneea și problemle de spate, însă poate apare sforăiala și poate provoca reflux gastro-esofagian. Pot apare și dureri umerale, din cauza presiunii.

3. Cu fața în jos. O asemenea poziție îmbunătățește digestia, dar poate provoca probleme cu gâtul. De asemenea poate da dureri de spate deoarece coloana vertebrală nu stă într-o poziție potrivită.

4. Pozitia fetală. Foarte confortabilă, această poziție afectează spatele și gâtul și restricționează respirația adâncă.

5. Pe o parte, cu brațele pe lângă corp. Recomandată ca fiind cea mi bună pentru coloană, această poziție poate ajuta la reducerea sforăitului și apneei însă îmbătrânește tenul din cauza gravitației, provocând riduri.

6. Pe o parte, cu brațele în sus prezintă beneficii similare ca poziția menționată anterior, dar poate cauza dureri în brațe.

7. Pe partea dreaptă. Cei care au tendința de a dormi astfel, trebuie să afle că o asemenea poziție înrăutățește arsurile. În schimb, cei care preferă să doarmă pe partea stângă pun în timpul somnului presiune pe organele interne.

8. Cu perne suplimentare. O asemenea măsură este benefică în orice poziție aleasă pentru somn, deoarece îl va face pe subiect să se simtă cât mai confortabil. 

Citește și Interviu incredibil la PDL Olt. Femeia care nu știe ce-i cu ea 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel