Urmărește emisiunea live


Cum arăta lenjeria tanga purtată de femei acum 130 de ani

Femeile din triburile inuite din Groelanda apăreau, în secolul al XIX-lea, chiar și în fața oaspeților sau când mergeau în vizite, doar în lenjeria intimă cunoscută sub numele de "naatsit".

Lenjeria intimă de tip tanga este expusă în prezent la Muzeul Național din Danemarca, în cadrul unei expoziții de îmbrăcăminte din piele de animale. Realizați din piele de focă și împodobiți cu mărgele, bikinii tanga puteau fi, dacă vremea permitea, chiar singurul obiect de îmbrăcăminte purtat de femei, scrie Daily Mail.

"Lenjeria era purtată în casă, dar și în fața musafirilor sau atunci când mergeau în vizită", explică Peter Toft, expert al muzeului.

La rândul său, Cunera Buijs, de la Muzeul Național de Etnologie, spune că nu erau reguli stricte în rândul inuiților cu privire la îmbrăcămintea considerată decentă.

"Nu părea să fi exitat o interdicție de a purta doar aceste obiecte de îmbrăcăminte în afara casei. Atunci când condițiile meteo erau prielnice, naatsit era singurul obiect de îmbrăcăminte purtat atât în casă, cât și afară", susține Buijs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel