Costel Enache (FC Hermannstadt) - Meciul cu Chindia este o şansă pentru noi să ne redresăm în campionat

 Antrenorul echipei de fotbal FC Hermannstadt, Costel Enache, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că partida cu Chindia Târgovişte, din şaisprezecimile Cupei României, reprezintă o şansă pentru formaţia lui să se redreseze şi în campionat, acolo unde după 10 etape ocupă locul 11.

"Cupa este o competiţie în care întotdeauna au apărut surprize şi jocuri interesante. E o cale foarte bună de a ieşi în evidenţă pentru că după 3-4 meciuri poţi fi într-o situaţie în care poţi fi remarcat ca echipă. De asemenea, e o cale foarte scurtă de a ajunge în competiţiile europene. Întâlnim un adversar care a arătat foarte bine în ultima etapă, atât ca joc, cât şi ca rezultat. Are un moral bun, dar sper că noi suntem capabili să facem un joc bun şi să mergem mai departe în Cupa României, o competiţie pe care o respectăm. Meciul precedent cu Chindia din campionat l-am început bine, am avut o perioadă în care am controlat jocul. Însă de prin minutul 50 am avut o cădere şi acest lucru s-a văzut. Iar Chindia nu este chiar o echipă uşoară. La Iaşi a făcut egal, la Botoşani a câştigat, iar cu Sepsi a făcut 0-0... deci e o echipă echilibrată şi puternică în acest moment. Cu siguranţă vom avea un joc greu. Este o şansă pentru noi să ne redresăm cu meciul împotriva Chindiei şi să începem să jucăm bine şi în campionat. O victorie îţi aduce mereu încredere şi energii noi", a spus tehnicianul.

"În ultimele zile am reuşit să recuperăm şi jucătorii care au avut probleme medicale. Asta înseamnă că Romario Pires şi Sorin Buşu sunt valizi, deci nu mai avem probleme medicale. Vor fi câteva schimbări pentru acest meci. Nu multe, va fi mix între jucătorii care au jucat şi cei care au intrat mai puţin. Probabil un 50-50%. Dar noi suntem un grup, o echipă, nu împărţim jucătorii în titulari şi rezerve. Deci fiecare are şansa lui de a juca", a adăugat antrenorul.

Întrebat de ce echipa nu are încă un prim unsprezece care să joace constant, Costel Enache a răspuns: "Nu putem fixa jucătorii şi să spunem că ăştia sunt primii unsprezece mereu, indiferent de ce fac ei. Un jucător mai greşeşte într-un meci şi atunci e normal să îi dai şansa altuia să demonstreze. De asta avem lot de 24 de jucători, ca să avem concurenţă. Însă la modul general pot spune că avem jucători care au evoluat constant. Oricum, noi nu schimbăm jucătorii doar de dragul de a-i schimba. Chiar avem argumente atunci când iese cineva şi intră altcineva. Dacă ne uităm, CFR Cluj schimbă mereu jucătorii şi au randament prefect. Deci nu există o reţetă fixă în fotbal. Se comentează după meci, dar important e înainte ce alegem. După meci ne dăm şi noi seama, oricine poate fi un antrenor bun după ce vede meciul şi ştie rezultatul. Noi suntem primii nemulţumiţi, pentru că suntem direct implicaţi. Nu cred că declaraţiile rezolvă situaţia, ci procesul pur tehnic, adică jocul şi rezultatul".

Prezent la conferinţa de presă, atacantul formaţiei sibiene, Andrei Sîntean, a declarat că în partida de miercuri Chindia Târgovişte va dori să îşi ia revanşa după înfrângerea cu 2-1 din etapa a 8-a a Ligii I. "Va fi un meci foarte greu, un meci de luptă. Asta chiar dacă în Cupă nu se joacă pe puncte. Cred că vor dori să îşi ia revanşa după victoria noastră din campionat. La noi sunt dubluri pe fiecare post, este concurenţă în echipă, lucru care este benefic. Fiecare ne pregătim la nivelul cel mai înalt, iar cel care este mai inspirat şi se va pregăti mai bine va fi ales de antrenor şi va juca", a spus Sîntean.

Echipa de fotbal FC Hermannstadt întâlneşte, miercuri, de la ora 16:00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, formaţia Chindia Târgovişte, într-o partidă contând pentru şaisprezecimile de finală ale Cupei României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel