Comisia Europeană îi dă dreptate eurodeputatei PSD Claudia Țapardel

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Comisia Europeană a reacționat după ce eurodeputata PSD Claudia Țapardel a cerut sancționarea vocilor prin care românii sunt defăimați în UE. 

În urma atacurilor repetate la adresa românilor din partea mai multor europarlamentari italieni, dar și a campaniei de presă susținută de tabloidele britanice și chiar de postul TV Channel 4, Claudia Țapardel s-a adresat CE.  

Comisarul European pe justiție, Věra Jourová a răspuns în numele Comisiei pe tema atacurilor xenofobe și rasiste ale unor lideri de opinie din Europa. "Comisia recunoaște gravitatea atitudinilor rasiste și xenofobe exprimate de către liderii de opinie și mass-media, întrucât acestea pot, în special, să contribuie la un climat social care tolerează rasismul și xenofobia" se arată în răspunsul Comisiei, potrivit unui comunicat de presă. 

"Apreciez că în Europa rasismul și xenofobia nu sunt tolerate la nivelul instituțiilor europene. Acest răspuns îmi dă ocazia să reamintesc faptul că inclusiv președintele Parlamentului European a condamnat, la solicitarea mea, atacurile xenofobe ale unor membri ai legislativului și chiar a dispus o sancțiune disciplinară pentru unul dintre aceștia" a declarat Claudia Țapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel