Codul lui Da Vinci: Numere şi litere, descoperite în ochii Mona Lisei

Mona-Lisa
Mona-Lisa

Părerile mai multor oameni conform cărora, pictura ”Mona Lisa” ascunde mesaje secrete sunt pe cale să fie confirmate. Întotdeauna s-a crezut că pictura lui Leonardo Da Vinci ascunde un secret, iar numeroase cărţi s-au scris despre presupusele coduri ale sale, însă nu se știa nimic concret.

Oamenii de ştiinţă au descoperit acum că pictura chiar ascunde un secret, în ochii săi. este vorba de negrul pupilelor Mona Lisei, în care sunt pictate o mulţime de litere şi numere minuscule. Experţii spun că literele şi numerele care abia se văd reprezintă un adevărat cod al lui Da Vinci.

"Simbolurile nu pot fi văzut cu ochiul liber, însă au fost descoperite prin folosirea unei lupe", a spus Silvano Vincetti, preşedintele Comitetului Italian pentru Moştenire Culturală. "În ochiul drept par a fi literele LV, care ar putea reprezenta iniţialele numelui său, în timp ce simbolurile din ochiul stâng nu au putut fi încă definite", a a adăugat el

"Este greu să îţi dai seama ce sunt, însă par a fi CE, sau B. Mai apare un 72, care ar putea fi însă un L2. Trebuie să ţineţi seama că pictura are aproape 500 de ani şi nu este aşa de clară ca atunci când a fost realizată. Primele cercetări arată că aceste simboluri nu sunt nişte greşeli şi că au fost puse acolo, intenţionat, de către artist", a mai spus Vincetti.

Vincetti este membrul unui grup care a cerut permisiunea de a exhuma rămăşiţele lui Da Vinci din mormântul său din Castelul Amboise, de pe Valea Loirei, din Franţa. Ei doresc să vadă dacă craniul său este acolo şi să încerce a-i recrea faţa, pentru a stabili dacă Mona Lisa este un fel de autoportret, aşa cum cred mulţi.

Această descoperire alimentează teoria prezentată de Den Brow în romanul său, Codul lui Da Vinci, în care personajul principal, profesorul Robert Langdon, descoperă mai multe indicii ascunse cu privire la Sfântul Graal, în pictura Mona Lisa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel