Cîțu și-a dat demisia de la șefia PNL. Chirieac: Ciucă va fi numit şi preşedinte PNL. Va avea o importanţă copleşitoare

Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia lui Florin Cîțu de a-și da demisia. 

"Cum vedeți această mişcare a lui Florin Cîțu? V-aţi fi așteptat să îl lase singur colegii? A primit un telefon de la Cotroceni, ce s-a întâmplat?", l-a întrebat jurnalista Mihaela Bîrzilă pe analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Este greu de estimat actuala poziţie a PNL. Probabil că de jenă colegii săi nu au venit la sediul partidului. Omul venise la partid să îşi prezinte demisia, după puciul organizat în urma vizitei sale în SUA. Dând de-o parte semnalul pe care îl dăm partenerului strategic - că Florin Cîțu s-a dus în calitatea sa de preşedinte al Senatului şi preşedinte PNL - acolo a avut loc o întâlnire cu Nancy Pelosi, cu preşedinta Băncii Mondiale. Când a ajuns acasă, l-au dat jos din funcție.

PNL nu a avut puterea să se prezinte în faţa lui Florin Cîțu pentru a-i primi demisia, nu pentru altceva. A demisionat, domnul prim-ministru Ciucă va fi numit şi preşedinte PNL. Sunt convins că lucrul acesta va avea o importanţă copleşitoare asupra calităţii guvernării. Până acum, de-asta nu a guvernat Guvernul bine fiindcă domnul general Ciucă nu era şi preşedinte PNL", și-a încheiat analistul politic Bogdan Chirieac opinia, într-o notă ironică.

"Aş fi vrut o discuţie serioasă cu colegii mei, dar probabil că le-a lipsit curajul"

Ședința de birou executiv a PNL a fost anulată, astăzi, din lipsă de cvorum. "Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor. Nu s-a putut, nu a fost acolo. Aşa că doar am înregistrat-o la partid. Este clar că această coaliţie cu PSD pentru mine a fost greu de digerat. Tot ce am făcut în această funcţie a fost să iau decizii pentru binele României", a spus Florin Cîțu.

"Aş fi vrut o discuţie serioasă cu colegii mei, dar probabil că le-a lipsit curajul", a mai spus Cîțu

Întrebat dacă ar fi rămas în continuare preşedintele PNL, în cazul în care nu ar fi existat coaliţia cu PSD, acesta a mai spus: "Eu cred că da. Cu toți colegii am pornit la drum cu aceleaşi obiective. Se pare că eu a rămas fidel principiilor liberale".

Cât despre faptul că a rămas singur, Florin Cîțu a afirmat că "niciodată nu poţi să fii singur când eşti înconjurat de principii şi valori liberale. Eu aşa am intrat în politică şi aşa voi rămâne mereu. Oamenii vin şi pleacă. Principiile şi valorile liberale rămân întotdeuna lângă mine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel