CIORBĂ DE MIEL. Ciorba de miel nu ar trebui să lipsească de la masa festivă de Paște, iar această rețetă vă va face sărbătoarea mai gustoasă.
Avem mai jos o ciorbă de miel consistentă și foarte gustoasă, pe care trebuie să o încercați.
- 800g – 1kg carne de miel cu os (ceafă, spată etc.)
- 2 morcovi
- 1/2 ţelină
- 1 păstârnac
- 1 ardei roşu
- 1 ceapă mare
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 750ml – 1 litru borş
- 1 mână mică de tarhon proaspăt tocat sau 1 linguriţă tarhon uscat
- 1 mână mică de leuştean proaspăt tocat
- 1 gălbenuş
- 300ml smântână acră fermentată
Carnea de miel cu tot cu oase se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o lingură de sare. După ce a fiert 5 minute, se aruncă apa şi se pune din nou la fiert cu sare. După o oră de fiert la foc molcom,se scoate carnea, se dezosează şi se taie cubuleţe.
Ceapa, ardeiul, păstârnacul, ţelina şi morcovii se tăie cubuleţe şi se călesc 10 minute în ulei. Se pun carnea dezosată şi legumele în ciorbă (adică în apă în care a fiert carnea) şi se fierb jumătate de oră. Borşul încălzit separat se adaugă treptat, potrivind de acru şi de sare. În funcţie de cât de acru este borşul, se folosesc între 750ml şi 1 litru. La final,se adaugă şi tarhonul şi se mai fierbe 5 minute, după care se oprește focul
Într-o strachină, se amestecă gălbenuşul cu smântâna şi se adaugă peste ele zeamă din ciorbă până când conţinutul fuse fierbinte, amestecând continuu, să nu iasă gălbenuşul omletă. Apoi se toarnă conţinutul bolului în ciorbă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu