Cine îl mai sapă pe Victor Ponta

val-valcu
val-valcu

Pe 15 mai, aflat în plină campanie pentru alegerile europarlamentare, Victor Ponta primea o lovitură din partea lui Stelian Tănase. TVR anula un interviu cu Traian Băsescu, după ce îi făcuse promo.  Ce prilej mai bun pentru presa băsistă să acuze cenzura, noul Adrian Năstase etc?


Din servilism, să trăiți, coane Fănică, cine se gândea că o să vă facă mai mult rău decât bine? Am scris atunci că TVR îl sapă pe Victor Ponta. Seria facerilor de bine care se termină rău, continuă.

În noaptea alegerilor europarlamentare, o casă de sondaje aparținând, culmea, unui sfătuitor  al consilierului premierului, anunță la un așa zis exit-poll că PSD a scos 43%. Probabil, spindoctorșii doreau să îi arate șefului cum răsucesc ei electoratul pe degetul mic. A ieșit o răsturnare de scor de toată frumusețea, rezultatul fiind cu 6 procente mai mic (adică de trei ori mai mare decât marja de eroare!).

În loc să marcheze o victorie, la cel mai mare scor atins de PSD în astfel de alegeri, s-a marcat o înfrângere: n-au luat cât își propuseseră. Unde mai pui că dușmanii au avut  baza unui scenariu vânturat  rapid pe net: 6%  încercau să fure, dar i-am oprit noi!

Excesul de zel a făcut, iarăși, rău imaginii lui Victor Ponta.

Ca și intervenția ministrului Sportului, pe Aeroportul Coandă, după Roland Garros. Nu cred că Gabi Szabo s-a dus de capul ei și a început să țină discursuri la aterizarea Simonei Halep. Pot să accept că un funcționar de la Federația de Tenis se bagă în față, ca să-l vadă lumea la televizor. Și îi dă cuvântul din obișnuință, ministrului, nu campionului. Fără rutina politicului, Gabi Szabo a căzut în plasă.

Dar cine a regizat toată comedia? Cine a sfătuit-o pe Szabo să alerge după imagine? (Nu pot să cred că au început, din nou, să numere minutele în care apar pe sticlă membrii Cabinetului. Nu au ajutat niciodată aceste recorduri, dimpotrivă).

Recunosc, e o campanie extrem de dură, după un război de 10 ani, cu lovituri sub centură marca Traian Băsescu, cu dezertări, cu alianțe imposibil de imaginat acum un an...Înțeleg că tensiunea e mare și duce la greșeli. Nu pot să le las nesemnalizate, așa cum și-ar dori cei care profită de pe urma lor.

Ca urmare, țin deschisă lista celor care, din prea mult zel, din interes sau din prostie îl sapă pe Victor Ponta. O să fac update la acest material de câte ori se va ivi ocazia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel