Cine este Mona Lisa? Un istoric italian susține că știe răspunsul

Mona-Lisa
Mona-Lisa

Secole întregi, zâmbetul enigmatic al Mona Lisei i-a făcut pe experţi să vină cu o mulţime de teorii şi de sugestii legate de persoana care a fost modelul lui Leonardo Da vinci pentru tablou. Astfel, au apărut mai multe teorii, iar femeia din pictură a căpătat mai multe indentități. Ultimul cercetător care susține că a descoperit identitatea adevărată a Mona Lisei este, istoricul Carla Glori.

Glori spune că femeia din pictură este de fapt Bianca Giovanna Sforza, fiica lui Ludovic Maurul, nobilul care controla Bobbio şi care a trăit acum 500 de ani. Literele găsite în ochii Mona Lisei sunt S şi G, două dintre iniţialele Biancăi, arată istoricul, informează realitatea.net

"Acum 500 de ani, Bobbio era un important centru cultural, faimos pentru biblioteca sa (...) Este foarte probabil ca Da Vinci să fi vizitat Bobbio, pentru biblioteca sa şi probabil a pictat Gioconda după câţiva ani, din memorie, poate când a trăit în Franţa", explică Glori.

Aceasta spune acum că podul se află pe râul Trebbia, în Bobbio, în apropiere de Piacenza.

"Peisajul s-a schimbat după atâtea secole, însă drumul şerpuitor din tablou se poate încă vedea la Bobbio", a spus istoricul.

Valea în care se află Bobbio a fost descrisă de Ernest Hemingway drept cea mai frumoasă din lume, iar podul oraşului este cunoscut şi sub numele de Podul Diavolului.

Așa cum se întâmplă mereu, istoricul italian are și contestatari. Profesorul Martin Kemp, care a predat la Oxford, nu este prea convins însă de teoria lui Glori.

"Portretul aparţine, aproape sigur, unei nobile italience Lisa del Giocondo, oricât de ne-misterioasă ar fi idea (...) Nu găsesc nicio asemănare cu podul din Bobbio", a spus el.

Citește și: Codul lui Da Vinci: Numere şi litere, descoperite în ochii Mona Lisei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel