EXCLUSIV  Cine este Marius Chirca. Adevărul despre Kola Kariola

Marius Chirca
Marius Chirca

Cei care-l știu înainte de moartea Cristinei Țopescu, știu cine este. Și sunt mulți! Cei care l-au cunoscut în acest context, habar n-au! Dacă vă gândiți că profită de moartea Cristinei Țopescu să se afirme, vă înșelați amarnic. N-are nevoie de afirmare, nu ar avea când se bucure de ea, pentru că el e cel care pansează acolo unde alții rănesc. 

Poate că nici eu nu știu prea multe despre Marius Chirca, dar o să vă povestesc experiența mea personală trăită cu mult timp înainte de acest episod. Dacă-i urmăriți pagina de Facebook, vă veți convinge cine este din live-urile târzii în noapte când mai salvează vreun câine chinuit. Și să știți că, înainte de voi, peste 200.000 de oameni l-au urmărit. 

Asociații de câini care ridică din umeri, în loc să ajute

Pe scurt, în urmă cu mai mulți ani, când nu știu dacă exista asociația Kola Kariola, am sunat la o listă de vreo 15-20 de asociații pentru a le cere ajutorul pentru un câine bătrân, cu probleme de piele, de talie mare, aruncat la mine la poartă. Toți erau ocupați, nu aveau loc, nu erau atunci în București, etc. Nicio asociație, ONG, atunci nu mi-a dat un răspuns pozitiv. Dacă le ceream codul IBAN probabil erau mai deschiși. Și nu era vorba de bani, ci de un loc, de un ajutor specializat pentru un suflet nevinovat. 

Ziua în care am aflat că sunt și asociații care salvează fără a cere nimic în schimb, doar ajutor pentru câini

În vremea în care a fost tragedia cu Ionuț, am vorbit cu multe asociații pentru animale, în special din București. La scurt timp după acel moment, mi s-a rupt sufletul pentru un câine de pe stradă. Era un câine, femelă, al unei familii care-l lăsa mereu să iasă și pe stradă. Cum știa că eu mereu când mergeam la cumpărături, îi cumpăram și ei, când ajungeam în colțul străzii, o vedeam cum venea fericită înaintea mea, bucuroasă. Și când nu-i cumpăram, îi dădeam din ce ne cumpăram noi, și ea era mereu fericită. Într-o zi, era plină de sânge, în chinuri groaznice. O mașină dăduse peste ea la șosea. Șoferul, cu mașina avariată, a mers acasă la proprietari, dar ei au spus că nu e a lor, doar o mai primeau în curte. Cățelușa s-a târât de la șosea până la ea la poartă, plină de sânge, dar nimeni n-a băgat-o măcar în curte. Am sunat la toate asociațiile pe care le știam, chiar recent. Și ei mă știau, tot discutasem în perioada aceea. Dar nimeni n-a putut să ajute în acel caz. Era miezul nopții și într-un grup de protecția animalelor, mi-a spus cineva de Marius Chirca de la Kola Kariola. Nu mai știu cum am ajuns să intru în contact cu el, la ora aia, dar mi-a zis că ajunge într-o oră, de la celălalt capăt al orașului. Aproape de ora 2 noaptea, el și cu încă un băiat, Daniel Drăgan, au venit și au luat-o. Ne-am oferit ajutorul financiar, dar au spus să donăm în contul asociației. Au operat-o și au dus-o la el în adăpost, bine, sănătoasă. 

Ulterior, o cunoștință știu sigur că a apelat la el și el, Marius Chirca, iar a venit. Era un câine care nu se mișca, de talie mare. S-a dovedit a fi un câine cu stăpân, microcipat, bătut crunt și aruncat pe stradă. Marius de la Kola Kariola a fost iar prezent să salveze acolo unde alții au lovit. 

Încă o dată, tot el

Recent, o cățelușă era ascunsă în niște tufișuri, urma să plouă, ea nu se mișca de vreo 10 ore. Mânca, dar nu ne lăsa să ne apropiem de ea. Am crezut că a fost lovită de vreo mașină, nemișcându-se de atât timp. A venit iar Marius Chirca, împreună cu soția lui, obosiți, după o zi plină, el s-a pus lângă cățelușă, pe jos. Îl mârâia, dar, încet, încet, s-au apropiat. A plecat cu ea, din nou, fără niciun leu, donații se fac în contul asociației. Cățelușa găsită de noi are acum cei mai minunați stăpâni, care se bucură de ea și de fericirea ei. Sub brad, de Crăciun, a primit cele mai multe cadouri pe care le poate primi cineva. 

Și acestea sunt experiențele mele, cazuri ușoare pentru Kola Kariola. A salvat extrem de multe cazuri de-a dreptul dramatice, animale chinuite - nu doar câini- și lăsate să moară, din toată țara. 

Vezi și: EXCLUSIV POMANA, ESCROCHERIE la sate. Cum sunt păcăliți bătrânii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel