EXCLUSIV  Chef Cristi Dobre: Rețetă Cotlet de berbecuț cu cartofi lionezi cu sos de piper alb

Chef Cristi Dobre, omul care de peste un deceniu se aventurează prin bucătăriile din toată Europa, propune cititorilor DC News o nouă rețetă delicioasă pentru Revelion 2017: Cotlet de berbecuț cu cartofi lionezi cu sos de piper alb.

Cotlet de berbecuț cu cartofi lionezi cu sos de piper alb:

- 2 cotlete de berbecuț gătite după preferință pe grătar sau la tigaie în 2 lingurițe de unt și 2 lingurițe de ulei.

Pentru cartofii lionezi:

- 4 cartofi mari, tăiați felii subțiri (cam de jumătate de centimentru grosime) pe care îi vom prăji în baie de ulei circa 5-7 minute, apoi îi vom scoate într-o farfurie pe câteva șervețele de bucătărie.

- avem nevoie de 2 cepe roșii tăiate fideluță, 1 cățel de usturoi strivit și tocat, punem o tigaie pe foc mic în care adăugăm o lingură de unt împreună cu ceapa, usturoiul și cartofii, adăugăm piper măcinat și sare după gust, amestecăm ușor, continuu, circa 10 minute.

Sosul alb de piper: 

- 1 lingură piper întreg, colorat sau negru, îl tragem la tigaie 1 minut , în aproximativ 40 ml ulei, adăugăm 1 ligură de ceapă toccata mărunt, flambăm cu 40 ml de coniac, stingem cu 40 ml de vin alb, adăugăm smântână de gătit 150 ml / de persoană; în același timp focul îl dăm la mic, amestecăm continuu în sos până se leagă.

Servim cu vegetale la alegere sotate în unt, vin alb, puțină miere de albine, sare și piper, dar și o crenguță proaspătă de cimbrișor.

[citeste si]

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel