ChatGPT, rezultat extrem de slab la unul dintre cele mai populare jocuri de cuvinte

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Chatbot-ul de la OpenAI s-a dovedit a avea lacune extrem de mari la un joc din mediul online.

Chatbot-ul AI cunoscut sub numele de ChatGPT, dezvoltat de compania OpenAI, a atras atenția și imaginația publicului. Nu este deloc surprinzător faptul că alte companii de inteligență artificială s-au grăbit să-și lanseze propriile modele de limbaj mari (LLM) – numele pentru tehnologia care stă la baza chatbot-urilor precum ChatGPT. Unele dintre aceste LLM-uri vor fi încorporate în alte produse, cum ar fi motoarele de căutare, conform Science Alert.

Având în vedere capabilitățile sale impresionante, chatbot-ul a fost testat pe Wordle – un joc de cuvinte din New York Times.

Jucătorii au șase încercări pentru a ghici un cuvânt din cinci litere. La fiecare ghicire, jocul indică ce litere, dacă există, sunt în pozițiile corecte în cuvânt.

Folosind ultima generație, numită ChatGPT-4, s-a descoperit că performanța sa la aceste puzzle-uri a fost surprinzător de slabă, scrie Michael G. Madden.

Mai întâi, acesta a testat ChatGPT-4 pe un puzzle Wordle unde știa locul corect pentru două litere dintr-un cuvânt. Modelul era „#E#L#”, unde „#” reprezenta literele necunoscute. Răspunsul corect a fost cuvântul „făinos” (n.r. mealy, în engleză).

Cinci din cele șase răspunsuri ale ChatGPT-4 nu au reușit să se potrivească cu modelul. Răspunsurile sale au fost: „beryl”, „feral”, „heral”, „merle”, „revel” și „pearl”.

La alte combinații, chatbot-ul a găsit uneori soluții valide, dar, în general, a prezentat rezultate greșite. În cazul unui cuvânt care se potrivește cu modelul „##OS#”, a găsit cinci opțiuni corecte. Dar când modelul a fost „#R#F#”, a propus două cuvinte fără litera F și un cuvânt care nici măcar nu se află în dicționare.

CITEȘTE ȘI      -      ChatGPT a trecut Evaluarea Națională la limba română. Profesoara care a corectat nici nu și-a dat seama în primă fază că e vorba de un robot

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel