Cel mai vechi obiect de pe Terra, descoperit în Australia - VIDEO

Cel mai vechi obiect care se află pe planeta noastră a fost descoperit, acesta fiind un meteorit. El poate fi mai vechi decât planeta noastră, sunt de părere cercetătorii care fac parte din proiectul "Desert Fireball Network", informează descoperă.ro

Meteoritul a ajuns de curând pe suprafaţa Terrei. Obiectul a fost observat de localnici pe cerul Australiei, în zona districtelor Maree şi William Creek, pe data de 27 decembrie 2015. Pentru a localiza meteoritul, specialiştii au folosit imaginile captate de cele 32 de camere amplasate în arealul de cercetare.

După ce sistemul video a fost montat, oamenii de ştiinţă au avut nevoie de doar 3 zile pentru a identifica meteoritul. Acesta a fost descoperit în zona Kati Thanda - Lake Eyre, fiind îngropat la 42 de centimetri în solul umed. 

"Acest meteorit are o semnificaţie specială, din moment ce sistemul nostru de observaţie a fost capabil să calculeze cu precizie zona în care el a căzut. Aceste măsurători ne vor ajuta să înţelegem contextul în care s-a format obiectul. Aceasta nu este decât prima dintre multele descoperiri de meteoriţi, care ne vor aduce informaţii inedite referitoare la evoluţia în timp a sistemului nostru solar", a declarat liderul echipei de cercetare, Phil Bland.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel