Cea mai mare bancă de creiere: Număr impresionant de mostre stocate

Peste 2.000 de mostre de creier se află în cadrul celui mai mare depozit de creier, Harvard Brain Tissue Resource Center (HBTRC), însă, de la înființarea instituției, în anul 1987, aici au fost stocate peste 9.000 de creiere.

Mostrele sunt utilizate în nenumărate studii, de la cercetări privind boala Alzheimer, schizofrenie sau stresul post traumatic. Pentru a analiza rădăcina acestor boli, HBTRC, parte a Spitalului McLean din Massachusetts, are nevoie atât de creiere sănătoase, cât şi de creiere deteriorate în urma bolilor, pentru a putea fi comparate, scrie descopera.ro.

Centrul se bazează pe donarea de organe, iar atunci când donatorul moare, experţii trebuie să conserve creierul cât mai rapid pentru a nu se deteriora, maximum 24 de ore.

După ce creierul ajunge la centru este cântărit şi apoi tăiat în două. O parte este tăiată manual şi îngheţată, aceasta fiind utilizată pentru testele ADN. A doua jumătate este amplasată în formol deoarece este utilizată pentru analizarea formei ţesutului şi al proteinelor.

De asemenea, echipa din cadrul HBTRC analizează creierul pentru a afla cauza decesului şi pentru analizarea viruşilor ce ar putea fi prezenţi, precum HIV sau hepatita.

De aici, mostrele de creier sunt livrate către cercetători din întreaga lume. Potrivit celor declarate de către directorul adjunct al secţiei de operaţiuni din cadrul HBTRC, Jorge Tejada, în ultima perioadă, zona creierului cel mai des cerută de către cercetători este hipocampusul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel