Cea mai grasă femeie din România a slăbit peste 100 de kilograme. Cum arată acum Mariana Buică

Aşa arăta Mariana Buică la 240 de kilograme / captură video
Aşa arăta Mariana Buică la 240 de kilograme / captură video

Mariana Buică, cea care până de curând era considerată cea mai grasă femeie din România, a reușit să slăbească considerabil. Aceasta a dat jos peste 100 de kilograme, iar acum duce o viață cât se poate de normală.

Mariana Buică, care la un moment dat era considerată cea mai grasă femeie din România și cântărea nu mai puțin de 240 de kilograme, a reușit în final să câștige lupta cu kilogramele. În urmă cu ceva timp, Mariana Buică nu se putea deplasa și nu putea face absolut nimic fără ajutorul rudelor sale. Pe de altă parte, după mai multe intervenții chirurgicale și diete severe, aceasta a reușit în doar zece luni să dea jos 104 kilograme, scrie Capital. În prezent, femeia cântărește 130 de kilograme și spune că în sfârșit marea ei dorință s-a îndeplinit. Nu se mai vede în postura de a avea din nou 200 de kilograme și chiar și acum își amintește cum mama ei o ajuta la baie, la încălțat și la absolut orice.

Mariana Buică a slăbit 104 kilograme în 10 luni

”Am 130 de kg acum. Am slăbit 104 kg în 10 luni. A fost dorința mea cea mai mare, mi s-a îndeplinit. E o schimbare. Nu aș mai putea să duc acum 100 de kg, îmi mai aduc aminte cu mergeam acasă sprijinită de pereți și ajutată de mama. Ajutată la încălțat, să fac baie, în absolut orice. Acum nu mai am dureri de spate sau de genunchi”, a declarat Mariana. 

În urmă cu câțiva ani, Mariana Buică dezvăluia calvarul prin care a trecut. Încă de la 14 ani, aceasta mergea de la un spital la altul pentru a găsi tratamente sau diete care să o ajute să slăbească. Din cauza greutății sale care a devenit insuportabilă, la un moment dat, femeia spunea că s-a gândit chiar să se și sinucidă. Kilogramele în plus au făcut-o să își întrerupă studiile, iar la 25 de ani, aceasta nici măcar nu putea să se ridice singură din pat și era disperată.

A renunţat la şcoală din cauza problemelor cu greutatea

Acum însă, femeia a reușit în sfârșit să dea aproape jumătate din kilogramele pe care le avea. „Medicii spun că m-am obișnuit eu să mănânc și că stomacul este prea mare și acum singura variantă este să fac o operație de micșorare de stomac. De la vârsta de 14 ani umblu prin spitale, între investigații, diete și tratamente. A trebuit să-mi întrerup toate studiile. Îmi doresc și eu o familie, o viață normală. Sunt disperată. Sunt disperată, nu mai știu ce să fac. Aseară am vorbit cu mami și i-am spus că nu mai pot să mai trăiesc așa că mă sinucid. Am 25 de ani și trebuie să fac ceva în viață și mă gândesc că mai târziu nu o să mai pot să fac nimic, nici să mă ridic din pat’’, declara Mariana Buică în urmă cu câțiva ani.

Cea mai grasă femeie din lume avea 725 de kilograme

Există și povești de succes, cu persoane care au slăbit considerabil și și-au recâștigat practic viața, dar sunt și cazuri dramatice, în care kilogramele în plus au curmat vieți. Este și cazul unei femei din Statele Unite, pe nume Carol Yager, care s-a confruntat cu obezitatea încă din copilărie, potrivit Știrilekanald.ro. La 33 de ani, ea cântarea 533 de kilograme. Internată în spital, cu o dietă strictă și multă ambiție, Carol Yager a slăbit peste 220 de kilograme. La scurt timp însă, femeia a revenit la greutatea inițială. În 1994, a decedat și ajunsese să cântărească nu mai puțin de 725 de kilograme, fiind declarată oficial ca cea mai grasă femeie din lume din toate timpurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel