Ce tip de cancer este cauzat de problemele cu somnul

Problemele cu somnul provoacă numeroase boli de sănătate, fiind foarte fregvente în societatea modernă de astăzi, scrie După realizarea unui studiu care a durat timp de 5 ani de zile, cercetătorii au constatat că somnul insuficient dublează riscul de a suferi de cancer de prostată.

Echipa de cercetătorii coordonată de Lara Sigurdardottir a analizat peste 2.000 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 67 şi 96 de ani. Aceştia au fost întrebaţi dacă iau pastile pentru a adormi, dacă le este dificil să adoarmă la loc atunci când se trezesc noaptea şi dacă se trezesc devreme şi rămân treji.

Niciunul dintre participanţi nu suferea de cancer de prostată la începutul studiului. Studiul a arătat că 8,7% dintre bărbaţi au relatat tulburări serioase ale somnului, iar 5,7% tulburări foarte grave ale somnului.

 Cinci ani mai târziu, 6,4% dintre participanţii la studiu au fost diagnosticaţi cu cancer de prostată.

„Cancerul de prostată este una dintre principalele probleme de sănătate ale bărbaţilor, iar tulburările de somn sunt foarte răspândite. Dacă rezultatele noastre vor fi confirmate de alte cercetări, somnul ar putea deveni o ţintă pentru reducerea riscului de cancer de prostată”, a comentat dr. Sigurdardottir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel