Ce să mănânci când e caniculă. 3 rețete foarte simple și sănătoase

Andreea Sava, jurnalistă Antena 3, a postat pe blogul personal 3 rețete simple și sănătoase pe care să le pregătești când este caniculă.

"Când temperaturile sunt excesive, trebuie să acorzi o atenție deosebită alimentației pentru că, pe caniculă, corpul pierde multă apă dar și minerale esențiale. Dacă nu ești atent(ă) la ce mănânci, ești în pericol de anemie și așa se ajunge la leșin și alte complicații", a scris Andreea Sava.

Salată de ton

Aveți nevoie de: două conserve de ton în ulei vegetal, sare, suc de lămâie, două ouă fierte, 150 g ciuperci, 200 g roşii, 100 g măsline, salată şi fasole verde fiartă, pătrunjel, ulei.

Scoateți tonul din conserve, scurgeți-l și stropiți-l cu zeamă de lămâie. Salata verde se spală şi se lasă să se scurgă apoi, de preferat ar fi să o rupeți, nu să o tăiați. Ciupercile se curăţă, se spală şi se călesc în puţin ulei, ideal ar fi să fie de măsline, cu puțină sare. Apoi tăiați roșiile. Pe un platou puneți foile de salată, ouăle fierte, fasolea, măslinele, ciupercile, roşiile şi tonul. Se adaugă sosul preparat din zeama de lămâie, sare, piper şi verdeaţa tocată.

Continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel